VELIKI POVRATAK FEDERERA: Švajcarac POTVRDIO - vraća se da pomrsi račune Đokoviću!

Autor:

Sport

04.10.2020

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvršni direktor Australijan Opena Kreg Tajli potvrdio je da će na prvom Gren slem turniru u 2021. godini nastupiti osvajač 20 GS titula Rodžer Federer.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer i Novak Đoković

- Federer je potvrdio javno da će biti na turniru, baš kao i Serena Vilijams, koija će juriti rekord Margaret Kort od 24 osvojena Gren slema- izjavio je Kreg Tajli.

- Planiramo da imamo između 25 i 50 odsto kapaciteta publike, a igrači će početi da dolaze u decembru u naš kompleks. Ohrabrili su nas uspešno održani GS turniri u Francuskoj i SAD, zemljama u kojima je bilo mnogo slučajeva infekcije. Učimo iz njihovih primera- zaključio je Tajli.

Rodžer Federer nije nastupao na ATP turu od prethodnog "Ozi Opena" kada ga je u polufinalu tog turnira savladao Novak Đoković. U međuvremenu je imao operaciju kolena od koje se i dalje oporavlja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Čekam i gorim od želje da se ponovo vratim na Tur. Na svu sreću dobro sam, kao i svi oko mene. Bilo je tužno videti da se teniska sezona zaustavila usled pandemije, ali sada je nastavljena pa je su svi srećni. Jedva čekam da se vratim i pokušam da ponovo igram na najvišem mogućem nivou - rekao je Rodžer.

Federer, koji ima 39 godina trenutno je četvrti igrač sveta sa gotovo duplo manje bodova od Đokovića sa 6.630, dok je Nole trenutno na 11.260.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading