SRBIN NINO PETOVIĆ UČESTVOVAO U NATKRIVANJU "ŠATRIJEA": Napravio sam krov da mi moj Nole ne kisne!

Autor:

Sport

26.09.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković (33) više neće kisnuti u Parizu, a za to je zaslužan Srbin! Centralni teren "Filip Šatrije" na Rolan Garosu od ove godine biće pokriven krovom, a jedan od poslovođa u italijanskoj firmi "Cimolai", koja je bila zadužena za izgradnju krova nad stadionom, jeste i naš čovek Nino Petović (49), rodom iz Silaša kraj Osijeka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

On u razgovoru za Srpski telegraf otkriva da je prilikom izgradnje krova na teniskom stadionu posebno bio motivisan zbog saznanja da će Nole igrati pod njim.

CAR MALOG NARODA

- Naš Nole više neće kisnuti zahvaljujući meni i svim kolegama koje su učestvovale u pravljenju krova. Nadam se da će rezultati našeg rada pomoći Đokoviću da ove i narednih godina osvaja pehar u Parizu. Sad više neće moći da ga pokradu, kao 2019, kada je zbog kiše polufinale protiv Dominika Tima igrao tri dana. Da je tada bilo krova, očistio bi ga Novak sa one šljake. Biće mi puno srce da ga gledam pod našim krovom jer smo kolege i ja, pogotovo kolege koje su sa naših prostora, ugradili i deo sebe u njega. On je naš car, mi smo mali narod, ali kad imamo Đokovića da se suprotstavlja velikima, sve je lakše - rekao je Petović.

Koliki je posao obavljen najbolje se vidi kroz brojke. Remek-delo arhitektonske kuće ACD Žirardet izvele su kompanije "VINCI konstrakšn" i "Cimolai" po nalogu Teniske federacije Francuske, a ceo krov težak je 7.200 tona. On se sastoji od 11 segmenata, čeličnih greda, od kojih je svaka visine tri metra i dužine 100 metara i čini je deset elemenata koji su spajani na licu mesta.

NADGLEDALI SPAJANJE

- Radili smo elemente u našoj fabrici u Italiji, ali smo išli i na spajanje. Bili smo u Parizu baš kad su se sastavljale najrizičnije grede, od četvrte do devete kolone. Radio sam i na kapijama proširenog Panamskog kanala, ali ovo je zaista neverovatno kada vidite koliko je taj krov masivan. Pritom je samo jedan segment fiksiran, dok se ostali pomeraju i mogu da zatvore krov za oko pet minuta. Radili smo na krovu duže od godinu dana, ali na kraju je najvažnije da igrači ne kisnu. Sad ćemo još da prizivamo kišu da bismo videli kako naš krov radi na Rolan Garosu - dodao je Petović.

Prvi rival Novaka Đokovića na Rolan Garosu biće Šveđanin Mikael Imer, a srpski as će na teren najverovatnije u ponedeljak.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Pede*ska posla Amera, da je sudiju udario pesnicom, ne bi onako pala!

Nino, Noletov veliki navijač, nije mogao, a da ne prokomentariše njegovu diskvalifikaciju sa US opena, iako se srpski as u međuvremenu vratio na stazu uspeha i osvojio masters u Rimu.

- Bila su to pede*ska posla. Onu sudiju da je pesnicom udario, ne bi tako pala. Ali neka ih, nabrijaće ih naš Nole za svu nepravdu koju su mu načinili. Osvojiće Rolan Garos tako da će sve da se puši - rekao je Petović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading