IZAŠLA NOVA ATP LISTA: Nole je BROJ 1 bez obzira na SRAMNU diskvalifikaciju! Posle titule u Njujorku, Tim se opasno prišunjao

Autor:

Sport

14.09.2020

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as i dalje drži prvo mesto na svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Kao i svakog ponedeljka, neračunajući one dok je trajala pauza zbog pandemije koronavirusa, izašla je nova ATP lista.

Najbolji teniser sveta je i dalje Novak Đoković sa 10.860 bodova, koliko je imao i pre US Opena, jer je prošle godine ispao u somini finala, što je bila faza i u kojoj je ove sezone sramno diskvalifikovan.

Sa 1.010 poena manje od Noleta, na drugoj poziciji je ostao Rafael Nadal, ali se njemu posle osvajanja pehara prilično približio Dominik Tim. Austrijanac je skupio 9.125 bodova, što je 725 manje od Španca.

 

 

 

Četvrti na listi je Rodžer Federer (6.630), a prvih deset kompletiraju Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Mateo Beretini, Gael Monfis i Roberto Bautista-Agut.

Što se srpskih tenisera tiče, posle Novaka najbolje je plasiran Dušan Lajović koji je 25. na listi, u TOp 100 se nalazi još tri igrača. Filip Krajinović je 29. reket sveta, Miomir Kecmanović je posle titule u Kicbilu skočio za osam pozicija i sada je 39. na listi dok je najveći skok, od deset mesta, zabeležio Laslo Đere koji trenutno zauzima 71. poziciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading