(VIDEO, FOTO) PREOKRETOM DO TITULE: Zverev imao 2:0 u setovima i brejk prednosti, ali je Tim novi šampion US Opena

Autor:

Sport

14.09.2020

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijanac je osvojio pehar u Njujorku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dominik Tim sa šampionskim peharom US Opena

Novi šampion US Opena je Dominik Tim! Austrijanac je u finalu posle ogromnog preokreta savladao Aleksandera Zvereva sa 3:2 (2:6, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6), posle četiri sata i pet minuta igre.

Treći teniser sveta je tako došao do prvog gren slem trofeja, iz četvrtog finala u kom je učestvovao, dok je sa druge strane Zverevu to bio debi u velikim finalima.

Meč je počeo kao iz bajke za Zvereva koji je slavio u prvom setu sa 6:2, a u drugom je vodio 5:1. Tada se Tim konačno probudio, ali je bilo kasno za drugi set, pa je Nemac i taj period igre reši ou svoju korist sa 6:4 i u tom trenutku je bio na korak od titule.

 

Treći set je takođe počeo dobro za Zvereva koji je prvi došao do brejka i prednosti od 2:1 u gemovima. Međutim, odmah je usledio ribrejk, a u, ispostavilo se, posledenjem gemu seta je Austrijanac još jednom oduzeo servis Nemcu i tako došao do prvog seta u velikom finalu (6:4).

U četvrtom setu su obojica čuvali svoje servis gemove do vođstva Tima od 4:3 i tada je usledio brejk za 5:3, a potom i servis gem koji je sa nulom dobio novi šampion US Opena koji je tako uveo meč u odlučujući set.

U petom setu je viđeno svašta. Najpre odmah dva brejka na startu, u prva dva gema. Potom je pri vođstvu od 4:3 Zverev došao do brejka i šanse da servira za titulu, ali je Tim uspeo da se izvuče. Potom je na 5:5 austrijski teniser osvojio gem na servis rivala i on je u narednom gemu imao istu priliku kao i Zverev nekoliko minuta ranije, ali je ovog puta Nemac došao do ribrejka kojim je izborio taj-brejk u odlučujućem setu.

Tu je takođe viđeno mnogo uzbuđenja. Zverev je prvi došao do mini-brejka, ali je potom sa dve duple servis greške dao prednost Timu koji je na 6:4 imao dve meč lopte. Prvu, na svoj servis nije iskoristio, a zatim ni drugu. Tada je, međutim, osvojio poen na servis Zvereva i došao do treće meč lopte, druge pri njegovom servisu, koju je uspeo da iskoristi i sa 8:6 u taj brejku dođe do šampionskog pehara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading