US OPEN: Osaka posle preokreta došla do druge titule u Njujorku

Autor:

Sport

13.09.2020

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Japanka savladala Azarenku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Naomi Osaka sa peharom namenjenom šampionu US Opena

Japanska teniserka Naomi Osaka po drugi put u karijeri je trijumfovala na US Openu! Ona je u finalu u Njujorku bila bolja od Viktorije Azarenke sa 2:1 (1:6, 6:3, 6:3), posle jednog sata i 54 minuta igre.

Prvi set je u potpunosti pripao Beloruskinji (6:1) koja je sa tri brejka za samo 27 minuta došla do prednosti od 1:0 u setovima.

U istom ritmu je Azarenka nastavila i u drugom setu, pa je uz oduzet servis Japanki povela sa 2:0 u tom delu meča. Ipak, tada se Osaka konačno probudila i od narednih sedam gemova je rivalki prepustila samo jedan, pa je došla do izjednačenja.

 

Odlučujući set je bio i najneizvesniji. Prvi brejk je viđen tek u četvrtom gemu, a napravila ga je Osaka. Međutim, pri vođstvu Japanke od 4:2, Azarenka je uspela da osvoji gem na servis protivnice i tako vrati neizvesnost. Ipak, iskusna Beloruskinja nije imala snage da se potpuno vrati, pa je Osaka uz još jedan brejk i siguran servis gem došla do nove titule u Njujorku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading