SPREMA SE HAOS: Novak ostaje bez miliona, Lora će ga odrati?!

Autor: Marija Stefanović

Sport

12.09.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković (33) mogao bi da ostane bez više milion dolara jer je slučajno pogodio u vrat linijskog sudiju Loru Klark na US openu!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Osim što je izbačen sa grend slema, srpski teniser bi mogao da se suoči sa tužbom Amerikanke koja je posle udarca pala na zemlju i počela da se guši za pretrpljen strah i duševni bol i koja bi mogla da traži veliku odštetu, pišu američki mediji.

SKUPA GREŠKA

Iako se srpski as odmah izvinio zbog postupka, diskvalifikovan je s turnira i već je platio ukupnu kaznu od 250.000 dolara. Međutim, tu se možda ne završava Đokovićeva agonija. Ako se uzme u obzir pravni sistem u Americi, Lora bi mogla da ga tuži i dobro zaradi na tome. A u njenu korist bi išlo upravo to što joj se srpski teniser izvinjavao.

- Pogrešno sam postupio. Pogodio sam je, ali to nije bilo namerno. Jako mi je žao što sam joj naneo takav stres - praktično je Đoković priznao šta je uradio odmah nakon meča.

Ukoliko se Lora odluči na ovakav potez, to ne bi trebalo nikoga da iznenadi, posebno jer je direktorka US opena Stejsi Alaster izjavila da se Klarkova nalazi pod velikim pritiskom zbog ovog događaja.

- Sad je veći problem što su je mediji malo šikanirali. To nije očekivala, pa ju je to iznenadilo i zbog toga je pod pritiskom. Klarkova se sad oseća bolje, vraća se na posao jer je imala dobru negu - objasnila je Alasterova.

MODNA MAFIJA

Ceo ovaj incident je mogao da bude i izbegnut, da su tereni "Artur Eš" i "Luj Armstrong" pokriveni elektronskom proverom, kao što je bilo na manjim terenima. Međutim, zbog sponzorskog ugovora koji US open ima sa modnom kućom "Ralf Loren" to nije bilo moguće jer su sudije morale da nose majice te modne marke i da stoje pored terena. U prevodu, da nije bilo ugovora modne kuće sa turnirom, ne bi ni bilo linijskih sudija, već kamera. U tom slučaju bi Novak pogotkom lopticom, eventualno, izazvao manju materijalnu štetu na elektronici i ne bi bio diskvalifikovan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Luka

13.09.2020 17:42

Već sam napisao u jedom komentaru prvog dana,da linijski sudci unapred kalkuliraju na ovu mogućnoost ,kao dobar izvor zarade