SO NA ŽIVU RANU NOVAKU: Nadal otkrio ko sve SLAVI Đokovićevu eliminaciju!

Autor:

Sport

07.09.2020

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac detaljno analizirao incident na US Openu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Izvinjenje Novaka Đokovića

Toni Nadal, stric Rafaela Nadala, istakao je da je svima na US Openu "laknulo" što je Novak Đoković kao prvi favorit izbačen, pa i Rodžeru i Rafi.

Ipak, Španac je istakao i da Nole nije imao nikakvu nameru da povredi linijskog sudiju, kao i da se "odmah izvinio", dok je ovakva scena "veliki udarac za tenis".

- Đoković nije imao nameru da bilo koga udari. Postoji propis koji kaže da ukoliko udarite sudiju posledica je eliminacija. Dodatni je to što se dogodio udarac u vrat - izneo je svoje viđenje situacije Toni.

Nadal je priznao da će se konkurenti okoristiti odlukom arbitara na Otvorenom prvenstvu Amerike.

- Prvi kome je to koristio bio je Pablo Karenjo, koji je igrao protiv njega u ovom meču i pobedio. Svi oni koji su ostali u takmičenju dožive olakšanje kada glavni favorit ispadne. Iz daleka, naravno, i Federeru i Nadalu, pošto će Đoković ostati bez novog grend slema. Ali realnost je bolna situacija za njega i to nije dobro za tenis - poručio je Nadal.

Razgovor Tonija i Rafe Nadala

Novak bi mogao da oseti posledice već u Rimu.

- Biti diskvalifikovan kao prvi reket sveta je udarac. On se već izvinio. Đoković je vrlo dobro. Pretpostavljam da to u Rimu može uticati na njega, jer je situacija vrlo blizu. Ima vremena do Rolan Garosa i verujem da će se do tada oporaviti od ovoga - zaključio je Rafin stric.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Veso

07.09.2020 19:06

Amerikanci kad nisu zadovoljni rezultatima na olimpijadi optuže Ruse za doping,sad izbacuju Đokovića kad ne mogu da ga pobede...zna se koliko ga vole.Nadam se da će im uzvratiti samo pobedama pa neka ge mrze koliko hoće,ima dovoljno nas koji ga volimo cenimo sve što radi,zato u buduće.... Nole srećno i dugovečno!!!!