OTKRIVENO: Evo zbog čega je Novak ZAPRAVO izbačen sa US Opena

Autor: Marija STEFANOVIĆ

Sport

08.09.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoćni sudija Lora Klark, koju je Novak pogodio lopticom, nosila bedž "Životi crnaca su bitni", simbol protiv predsednika SAD, koji je nahvalio Srbina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Novak Đoković (33) diskvalifikovan je sa US opena jer ga je pohvalio predsednik Amerike Donald Tramp (74)!

Samo četiri dana nakon što je Tramp rekao da je Đoković sjajan, on je izbačen sa turnira zbog incidenta sa linijskim sudijom. Naime, Novak je slučajno pogodio lopticom u vrat Loru Klark tokom meča sa Špancem Pablom Karenjom Bustom (29), nakon čega je ona pala kao pokošena rafalnom paljbom i na trenutke je izgledalo kao da se guši. Zbog ovog postupka najboljeg tenisera sveta glavni sudija i supervizor turnira su odlučili da ga diskvalifikuju.

DVOSTRUKI ARŠINI

Tačno je da je Đoković pogodio sudiju i da pravila zbog toga predviđaju eliminaciju, nije sporno, ali Srbinu se moglo progledati kroz prste, kao nebrojeno puta do sada. Međutim, to se nije desilo jer je Tramp hvalio srpskog tenisera tokom posete predsednika Aleksandra Vučića (50) Beloj kući.

- Vi imate veoma dobrog tenisera koji sad nastupa na US openu - Novaka Đokovića. On je sjajan, baš sjajan - kazao je Tramp.

Klarkova se davi u vinu dok otkida za Hrvatima!

RepublikaFoto: instagram.com/catwoman63

Linijski sudija Lora Klark, koja je izbacila Novaka Đokovića sa US opena, loži se na Hrvate i voli da potegne alkohol iz flaše! Ona se na društvenim mrežama hvalila kako uživa u Dubrovniku i isticala da je to najbolje mesto na svetu. Pored Hrvatske, ona voli i skupa vina, pa tako redovno postavlja slike sa flašama.

Da je Tramp jedan od glavnih razloga za izbacivanje našeg asa, potvrđuje i to što je linijski sudija tokom meča nosila bedž "Životi crnaca su bitni", simbol borbe protiv rasizma, ali i predsednika Amerike. Zato i nije čudno što je odglumila za Oskara da je povređena i tako nanela štetu Novaku. Da je bilo drugačije, da je na drugoj strani usred političkog požara u SAD, Nole bi možda imao šansu za pomilovanje jer se i ranije dešavalo da teniseri prave haos, vređaju sudije, pa čak ih i pogode lopticom, pa nisu bili izbačeni. Jedna od njih je i Serena Vilijams (38), koja je u dva navrata pretila sudijama na US openu, 2009. i 2011. godine, a 2015. godine je na Vimbldonu čak pogodila sudiju u glavu loptom. U sličnoj situaciji se našao i Rodžer Federer (39), koji je na jednom od turnira pogodio skupljača loptica, a drugi put je pogodio čoveka u publici.

 

SKUPA KRITIKA

Pored toga, na Novakovo izbacivanje sa US opena je uticalo i to što je nedavno kritikovao čelnike ATP jer su prekinuli Sinsinati masters nakon toga što je policija ubila Afoamerikanca Džejkoba Blejka u Viskonsinu, bez konsultovanja sa igračima.

- Mnogo puta se nisu konsultovali s nama oko toga šta mislimo i kako se osećamo. ATP je sam za pet minuta odlučio da će otkazati igru celog dana na turniru. To ne sme da se dešava - zaključio je Novak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Filip

08.09.2020 17:57

Ona se ponaša kao i svaka Hrvatica.