SKANDALČINA TRESE NJUJORK: Srbija u čudu, glavni favoriti izbačeni sa US Opena!

Autor:

Sport

05.09.2020

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuska teniserka srpskog porekla Kristina Mladenovič i njena partnerka Timea Baboš izbačene su iz žreba na US Openu odlukom lokalnih zdravstvenih organa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Francuskinja bila u kontaktu sa sunadornikom Benoom Perom, koji je neposredno pre početka Gren slem turnira u Njujorku bio pozitivan na koronavirus.

Mladenović i Baboš, koje su postavljene za prve nosioce, u nedelju je trebalo da odigraju četvrtfinali duel protiv Gabrijele Dabrovski i Alison Riske, ali je taj duel naprasno nestao iz rasporeda i odmah se posumnjalo da će biti eliminisane.

U sapoštenju se između ostalog navodi da je USTA dužna da se pridržava vladinih smernica na nivou države, grada i okruga. Naime, za sve osobe za koje je utvrđeno da su imale duži kontakt sa zaraženim igračem moraće da ostanu u karantinu u svojim sobama.

Mladenovićeva je bila jedna od 11 osoba koje su imale kontakt sa Perom, ali postavlja se pitanje zašto joj je dopušteno da odigra dva meča u singlu i jedan u dublu.

Kristina je pre nekoliko dana svoje iskustvo iz Njujorka nazvala "svojevrsnom noćnom morom".

Identičan problem u petak je imao i Adrijan Manarino, koji je na kraju odigrao duel sa Aleksandrom Zverevom.

Naime, novinar TV stanice ESPN Kris Fauler, koja prenosi US open i jedna je od retkih sa ljudima na licu mesta, istakla je da je došlo do nesuglasica kao posledica toga što su igrači koji su bili u kontaktu sa Perom po novom protokolu sada dužni da ostanu u svojoj sobi do naredne subote.

Sa druge strane, Miša Zverev je takođe oko 21.00 rekao za nemački Evrosport da se čeka odluka guvernera Njujorka može li Manarino da igra zbog cele situacije s Perom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading