(VIDEO) NIJE MOGAO DA SE SUZDRŽI: Đoković priznao da je GLADAN POBEDA, pa uhvaćen kako na tribinama...

Autor:

Sport

05.09.2020

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ističe da je zadovoljan svojom partijom u trijumfu nad Jan-Lenardom Štrufom 6:3, 6:3, 6:1 u trećem kolu US opena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Štruf je imao brejk loptu u prvom gemu, bio je prilično agresivan na početku. Ja sam dobro servirao u prvom setu, on je sa osnovne linije igrao jako dobro i malo je grešio, ali vadio sam se servisima. Čitav meč sam dobro servirao, što me je rasteretilo u njegovim gemovima jer on ima izuzetno snažne i servise i forhend- rekao je Đoković.

- Na neki način nepredvidljivo igra. Ako oseća loptu, može vrlo lako da bude opasan za sve na bilo kojoj podlozi. Prošle nedelje je pobedio Šapovalova, Gofana, kvalitetne igrače, u formi je, ali uspeo sam da izdržim njegov inicijalni pritisak. Posle sam počeo bolje da čitam njegov servis, a bio sam efikasan na svoj. Zato sam se opustio s osnovne linije, bio agresivniji, odigrao sam kvalitetno i čvrsto, zadovoljan sam.


Novak kaže da se oseća sveže i da se raduje drugo nedelji turnira.
RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Osećam se dobro, odgovara mi dan pauze između mečeva. Još više samopouzdanja imam zbog titule prošle nedelje, to mi je dalo dodatni polet. Trudim se da budem efikasan na terenu, da ne trošim bespotrebno energiju i da ne ostajem duže nego što treba. Imam dosta mečeva u nogama, a s druge strane je bila pauza od šest meseca, imao sam vremena i da se odmorim i da se pripremim. Ne osećam nikakav zamor, ni fizički ni psihički, naprotiv, osećam se sveže, motivisano i inspirisano da igram najbolje što mogu, pogotovo u drugoj nedelji jer će to biti potrebno za titulu- zaključuje Đoković.


U osmini finala srpski teniser igraće sa Pablom Karenjom Bustom – Novak je Španca dobio u sva tri međusobna duela, poslednji put prošle godine u Sinsinatiju.

Interesantno je da se Đoković posle pobede vratio na tribine odakle je uz obrok ispratio duel Šapovalova i Frica, koji je Rus dobio u pet setova, a upravo on je njegov moguć rival u četvrtfnalu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading