POVREDA I LETONAC ŽESTOKO NAMUČILI NOVAKA: Đoković uz dosta muke do trećeg kola Sinsija!

Autor:

Sport

25.08.2020

01:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u 3. kolo Sinsinati Mastersa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Srbin je u drugoj rundi savladao Letonca Rikardasa Berankisa sa 2:0 (7:6, 6:4) posle 99 minuta igre. Ovo je bio njihov drugi međusobni duel i druga pobeda našeg tenisera.

Đoković se pored rivala u ovom meču borio i sa povredom vrata, nekoliko puta je tražio medicinski tajm-aut i na kraju je uspeo da zabeleži važnu pobedu.

U prvom setu viđena je velika borba. Prvih šest gemova oba tenisera osvajala su svoje servise, a onda u sedmom Berankis pravi prvi brejk na meču. Ipak, već u narednom gemu Novak uzvraća istom merom. Do kraja više nije bilo brejkova, pa se otišlo u taj-brejk.

Đoković je još jednom dokazao da je kralj taj-brejkova, pa je u 13. gemu počistio Berankisa sa 7:2 i osvojio prvi set.

U pauzi između setova Nole je zatražio medicinski tajm-aut, pa je dobio masažu vrata. Vidno je bilo da ova povreda muči Novaka, ali nekako je uspeo da savlada bol i plasira se u naredno kolo. U drugom setu Berankis odmah na startu pravi brek i stiže do prednosti od 2:0. Đoković odmah uzvraća, i poravnava na 2:2.

Ipak, žilavi Letonac još jednom oduzima servis najboljem na svetu i stiže do vođstva u 4:2. Novak, shvativši da je vrag odneo šalu, ubacuje u veću brzinu i lako i bez problema osvaja četiri gema u nizu za plasman u naredno kolo.

Đoković će u trećoj rundi igrati protiv Tenisa Sandgrena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading