POSLE SKORO POLA GODINE: Izašla je nova ATP lista, evo koliko Nole beži rivalima

Autor:

Sport

24.08.2020

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadal mu diše za vratom, ali neće još dugo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Posle pet i po meseci otkad je tenis pauziran zbog pandemije koronavirusa, izašla je nova ATP lista, a na njenom vrhu nalazi se Novak Đoković.

Srpski as je prvi na listi sa 10.220 bodova, a sledi ga Rafael Nadal koji je sakupio 9.850. Iako je razlika između njih dvojice samo 370 bodova, Španac neće imati priliku da svrgne sa trona Noleta, pošto se nije prijavio za Masters Sinsinati i US Open.

Treće mesto zauzima Dominik Tim sa 7.045 bodova, a 6.630 osvojio je Rodžer Federer. Jedini osim njih četvorice koji pored svog imena ima više od 5.000 bodova je Danil Medvedev (5.890).

Prvih deset na novoj ATP listi kompletirali su Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Mateo Beretini, Gael Monfis i David Gofan.

 

Što se srpskih tenisera tiče, oni iz Top 100 su ostali na istim pozicijama. Dušan Lajović je i dalje 23. tensier sveta, Filip Krajinović je na 32. mestu, Miomir Kemanović drži 47. poziciju, dok je Laslo Ðere 80. na ATP listi.

Napredak za po jedno mesto napravili su Nikola Milojević (144. pozicija) i Danilo Petrović (156), dok je Viktor Troicki pokvario plasman za dve pozcije i sada je 186. na svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading