MA, KAKAV FEDERER, ŠETAO SAM GA PO TERENU: Švajcarac se od OVOGA neće oporaviti!

Autor:

Sport

31.07.2020

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez dlake na jeziku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer i Novak Đoković

Bivšem argentinskom teniseru Lukasu Arnoldu Keru pripala je ta čast da prvi pobedi legendarnog Švajcarca Rodžera Federera još 1998. godine u prvom kolu turnira u Gštadu.

Ker se prisetio tog trijumfa i proučio da je "šetao Federera po terenu", a dodao je da nije očekivao da će postati jedan od najboljih igrača u istoriji "belog sporta".

- Često me podsećaju da sam ga pobedio. Ali ne zna mnogo njih da je to bio njegov prvi meč na ATP turu. Nikad nisam mislio da će Federer da bude jedan od najboljih na svetu i u istoriji. Stvarno nisam - kaže Arnold Ker koji je na turnir upao kao "laki luzer".

 

On je detaljnije opisao vrline i mane u igru "Federera juniora".

- Morao sam da igram protiv Švajcarca, juniora, a Švajcarska nije baš imala nešto mnogo teniske istorije. Nije bilo dobrih igrača. Rodžer je imao dobar servis i forhend, ali je bekhend bio loš. Sećam se da sam ga stalno šetao po terenu i da sam lako dobio u dva seta. Nestvarno je koliko je napredovao kao igrač kasnije - objasnio je Argentinac za ATP.

Podsetimo, švajcarski as je rekorder po broju Grend slem titula (20), a i dalje drži prvo mesto po broju nedelja koje je proveo kao prvi teniser na ATP listi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading