BRITANACIMA JE NOVAK TRN U OKU: Apsurdno je sve što Đoković radi!

Autor:

Sport

29.07.2020

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati britanski novinar Majk Dikson se dotakao najboljeg tenisera sveta dok je pričao o nagradnim fondovima na prestižnim turnirima. Naravno, nije imao reči hvale...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Dikson je razgovarao sa bivšim britanskim teniserom Denom Kirnanom o dešavanjima u svetu tenisa, pre svega u finansijskom smislu.

Nagradni fondovi teniskih turnira će u budućnosti, možda čak i u narednih nekoliko godina, biti značajno smanjeni, a to već možemo da vidimo na primeri Sinsinatija.

Turnir iz Serije 1.000 imaće za 75 odsto manji nagradni fond nego naredne sezone, a odluke ostalih turnira, kao što su US open i Rolan Garos, se tek očekuju.

Novak Đoković je neko ko se u poslednjih nekoliko godina konstantno zalaže za redistribuciju novca na turnirima, odnosno povećanje nagrada za učesnike prvih kola.

Ta tema je nešto o čemu ne priča samo srpski teniser, već i mnogi drugi veruju da je podela nagradnog fonda na najvećim teniskim turnirima nezdravo disproporciona.

 


- Svi mogu da pričaju o tome, ali pitanje koje se postavlja je da li će da pređu sa reči na dela. Da li će najbolji teniseri biti spremni da se odreknu najvećeg dela nagradnog fonda kako bi pomogli onima na dnu lanca ishrane? I, da li će se turniri složiti sa tim, ukoliko najbolje rangirani igrači daju svoju saglasnost?- zapitao se Dikson.

Svi igrači, a posebno oni koji budu osvajali turnire, osetiće procenutalno najveći pad u prihodu u narednom periodu zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Svi će morati da se naviknu na to da će zarađivati manje novca u narednih par godina. Zarada će se smanjiti i igrači će morati to da trpe par godina. Apsurdno je da igrači kao što je Novak Đoković mogu da osvoje nagrade koje iznose i oko 4.000.000 dolara. Mislim da je to izvan granica realnosti- objasnio je Britanac.

Đoković ne samo da se zalagao za povećanje zarade slabije rangiranim teniserima, već je početkom pandemije pokušao da pokrene sistem prema kojem bi on i boljestojeće kolege pomogli igračima izvan Top 100.

 

- Na kraju krajeva, ja mislim da je ovo sebičan, individualni sport. Morate da se brinete o sebi jer to niko neće uraditi za vas, tako da će ljudi raditi sve iz ličnih interesa. Ova kriza je razotkrila krhku prirodu vodećih organa ovog sporta i mislim da bi sve bilo bolje sa centralizovanim vođstvom- dodao je Dikson.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading