REŠIO DA PROGOVORI: Hrvat ŠOKIRAO - evo kome ne odgovara da Nole bude GOAT!

Autor:

Sport

26.07.2020

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borba za laskavu titulu najboljeg tenisera u istoriji vodiće se još dugo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Hrvatski stručnjak Nikola Pilić, čovek koji je imao veliki uticaj na uspon Novaka Đokovića, rekao je da mnogima ne ide na ruku činjenica da je teniser iz male Srbije najbolji na planeti.

- Zapadnom 'mejnstrimu' ne odgovara da jedna mala Srbija ima najboljeg na svetu. Zato Federera i Nadala dižu u nebesa, a Nole zaslužuje mnogo više. Takav nepravedan odnos je Đokovićevo 'gorivo' u poslednjih desetak godina - rekao je Pilić za "Glas Srpske".

Pilić je savetovao Novaka da učestvuje na US openu, uprkos nekim čudnim pravilima i kompletnoj situaciji u Njujorku sa pandemijom koronavirusa.

- Ne znam da li je Novak već odlučio o nastupu u Njujorku. Ukoliko može da trenira svaki dan i ima mogućnost da se za mečeve priprema na pravi način, onda bih mu savetovao da učestvuje na US openu. Mada, pitanje je šta će se sve dešavati u narednih mesec dana, jer u Americi još vlada haos kada je reč o epidemiji korone, koja dnevno odnese više od 1.000 života.

 

Hrvat veruje da je Đoković veliki favorit na US Openu, zbog izostanka Rodžera Federera, ali i mogućnosti da Rafa Nadal propusti Grend slem.

- Da, Novak je veliki favorit, ali to ne znači da će pehar i osvojiti. Morate 'vezati' dve dobre sedmice, ne smete imati 'crni dan'. Svašta se može desiti, nema garancija za bilo šta", zaključio je proslavljeni stručnjak, uz konstataciju da bi Dominik Tim i Aleksander Zverev mogli da pomrse račune Đokoviću - zaključio je Pilić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading