On je teniska legenda: Igra 26 godina i još čeka prvu pobedu u životu!

Autor:

Sport

08.06.2020

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijan Enriko Bekuci, koji ima 47 godina je na neki način ikona "belog sporta", a "Vall street journal" ga je prozvao "legendom teniskih čelendžera".

RepublikaFoto: Marca
Enriko Beluci

"Čelendžeri" su turniri niže kategorije, a Bekuci ih igra 26 godina bez prestanka u želji da ostvari prvu pobedu u karijeri i osvoji prve bodove, kako bi se našao na ATP listi.

Za 26 godina, Bekuci je odigrao 270 mečeva i svaki je izgubio!

On putuje po svetu, od Južne Amerike do Kine, a kaže da neće odustati sve dok ne ispuni cilj. Svejedno mu je, kaže, singl ili dubl - samo da pobedi.

 - Igram za tu jednu pobedu, samo jednu. Kada je ostvarim, povući ću se - kazao je Bekuci za "WSJ".

Poslednji meč je odigrao 16. decembra u Antaliji, u paru sa Emirom Sendoganom. Izgubili su od ruskih igrača Panina i Zubrova.

 - Počeo sam kasno da igram, sa devet godina, kada mi je otac kupio drveni reket. Zaljubio sam se u tenis, odrastao uz Lendla, Mekinroa, Vilandera i Konorsa, i uz genija - Giljerma Viljasa - kazao je Bekuci, koji je rođen u Pizi. 

 - Tenis je moja strast, a sa 21 godinom sam počeo da se takmičim. Znam da je kasno, ali imam taj cilj - da pobedim".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading