Ziki ekskluzivno: Prestar sam za ovo, držaću se mog dubla!

Autor:

Sport

12.03.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Zimonjić (43) ne predaje se! Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije operisao je kukove juna 2018. i od tada je odigrao nekoliko turnira u dublu, konkurenciji po kojoj je prepoznatljiv, a onda se na aktuelnom čelendžeru u Nur Sultanu, igrom slučaja, oprobao u singlu, prvi put posle sedam godina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nenad Zimonjić

Ziki je poražen u tom meču od 506. tenisera sveta Sandžara Fajzijeva sa 6:1 i 7:6, nakon čega je za Srpski telegraf sumirao utiske iz Kazahstana.

SLUČAJAN DUEL

- Meč sam odigrao više kao trening jer nam se protivnici u dublu iz Tajvana nisu pojavili zbog koronavirusa. Nisam se forsirao jer je to bio moj prvi singl meč još od 2013. i prvi posle operacije kukova, što je zahvat posle kojeg se niko nije vratio sportu na profesionalnom nivou. Iskreno, mislim da više neću ni pokušavati, prestar sam ja za ovo. Veliki je to teren, nisam više brz kao nekada, ne mogu da stignem loptice sa kojima ranije nisam imao problema. Od sada ću se držati mog dubla - istakao je Zimonjić.

MEĐU LEGENDAMA

To što se vratio singlu u 44. godini je i bez operacije veliki poduhvat selektora Srbije. Naime, Zimonjić je postao peti najstariji teniser koji je igrao na ATP turu u pojedinačnoj konkurenciji iza Junesa el Alanuija (igrao sa 47 godina), Džona Mekinroa (46), Kena Rozvela (46) i Džimija Konorsa (44). Kada su u pitanju aktivni teniseri, Ziki je najstariji pojedinac koji je odigrao meč u singlu, dok je u dublu na četvrtom mestu.

- Prija mi ovakvo poređenje, ali ne razmišljam o tome. U singlu mislim da me više nećete videti. Volim da igram tenis, a tu su dubl i miks dubl - dodao je Zimonjić.

Najstariji teniser u istoriji ATP tura

Junes el Alanui 47

Džon Mekinro 46

Ken Rozvel 46

Džimi Konors 44

Nenad Zimonjić 43

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading