LIGA MALIH ŠAMPIONA: Vršac pokazao da je grad sporta!

Autor:

Sport

14.05.2024

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepe slike iz ovog grada.

LIGA MALIH ŠAMPIONA: Vršac pokazao da je grad sporta!

Foto: SSS

Vršac je pokazao da je pravi grad sporta prelepom slikom koja je poslata sa Trga Svetog Teodora Vršačkog gde je održan Mali sajam sporta i iz hale Milenijum gde su vršački predškolci pokazali svoje sportsko umeće na „Ligi malih šampiona“. 

Mališani iz PU „Čarolija“ učesnici „Lige malih šampiona“ njih 240 takmičili su se u dve discipline, trci na 20.000cm i poligonu „Budi brz i spretan“. Ono što je najvažnije jeste da su deca osetila pravu sportsku atmosferu i od najmlađeg uzrasta stvorila najlepše uspomene. Mališani su dobili medalje da ih podsećaju da nikada ne treba odustajati, a oni sa najboljim rezultatom predstavljaće grad Vršac na republičkom finalu „Lige malih šampiona“ sa mališanima iz još 43 opštine 21. septembra na Adi Ciganliji u okviru Velikog sajma sporta. 

Sportski dan nastavljen je na Malom sajmu sporta gde su svoju prezentaciju imali gradski klubovi, njih 36 a deca iz osnovnih škola oprobala su se u mnogim sportovima. Ovom prilikom gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović rekla je: 

Najpre bih vam poželela dobrodošlicu u Vršac, grad sporta u kojem se danas održava ovaj prelepi sajam. Zadovoljstvo mi je što će danas vršački klubovi i sportska udruženja, prikazati našoj deci svoje mogućnosti i upoznati ih sa sportovima kojima se bave, kako bi svako dete sebe pronašlo u onome što ga najviše interesuje. Sigurna sam da se danas, gotovo svi učesnici ovog sajma mogu pohvaliti i izvanrednim sportskim rezultatima, ali cilj ovog današnjeg događaja je da naša deca najpre počnu da treniraju bilo koji sport što je jedan od najvažnijih preduslova za zdravo odrastanje. Ponosna sam što Grad Vršac, kao sredina koja je iznedrila vrhunske takmičare, neprestano ulaže u svoje najsavremenije sportske objekte, a paralelno gradi nove i značajno unapređuje postojeće kapacitete u skladu sa najvišim sportskim standardima, kako bi naša deca i mladi sportisti mogli da treniraju što više različitih disciplina. Želim da čestitam organizatorima današnjeg Sajma sporta na izuzetnom trudu, kao i na uspešnoj organizaciji „Lige malih šampiona“ koja je danas održana u Centru Milenijum gde je učestvovalo preko dve stotine vršačkih mališana, a najuspešniji među njima će nas predstavljati na Velikom sajmu sporta u Beogradu - rekla je gradonačelnica Vršca. 

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek poručio je deci: 

Gledajući vas koliko volite sport i kako se trudite da budete najbolji, siguran sam da Srbija sutra može da računa na zdravu, sigurnu i naprednu budućnost. Vi takvu budućnost gradite svojim trudom, talentom i posvećenošću. Sport nas uči važnim životnim lekcijama - o timskom radu, fer pleju, upornosti i poštovanju protivnika. Kroz sport, vi stičete ne samo fizičku snagu, već i mentalnu, a to će vam biti od neprocenjive važnosti u životu. Želim da vas ohrabrim da nastavite da se bavite sportom sa istim entuzijazmom i ljubavlju kao do sada. Ponosan sam što ste odabrali sport kao stil života. Nastavite da dajete primer svojim vršnjacima i motivišite ih da se priključe sportskim aktivnostima. Sanjajte velike snove bez obzira da li su o najsjajnijim medaljama i najvišim sportskim postoljima ili o drugim životnim uspesima. 

Štefanek je lopte za osnovne škole iz Vršca uručio predsedniku Sportskog saveza Vršca Bobanu bogosavljeviću. 

Uz Štefaneka i Bogosavljevića sve klubove su obišli i gradski većnik za sport Marko Rašić, generalni sekretar Goran Marinković i sekretar Sportskog saveza Vojvodine Mladen Stojšin.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading