TUŽNE VESTI: Preminuo legendarni fudbaler!

Autor: M. M.

Sport

20.04.2024

23:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegov sin potvrdio.

TUŽNE VESTI: Preminuo legendarni fudbaler!

Foto: republika.rs

Legendarni kvoterbek države Severne Karoline, Roman Gabrijel, preminuo je u subotu u 83. godini. On je ostavio dubok trag u svetu NFL-a, američkom fudbalu, a njegov sin Roman III potvrdio je tužnu vest putem društvenih mreža, ističući da je Gabrijel umro prirodnom smrću, kod kuće.

Roman Gabrijel je bio izuzetno talentovan kvoterbek, a njegova karijera obuhvatala je nekoliko impresivnih dostignuća. Osvojio je titulu MVP-a NFL lige 1969. sa Los Anđeles Remsima, nakon čega je postao dvaput proglašen igračem godine u Konferenciji atlantske obale tokom svojih dana u En Si Stejtu. Posebno se istakao postavši prvi kvoterbek ACC-a koji je prebacio 1.000 jardi u sezoni.

Gabrijel je ostvario impresivne rezultate tokom svoje karijere, uključujući pomenutu MVP sezonu 1969. godine, kada je ostvario 2.549 jardi i 24 tačdauna, te postigavši pet brzih rezultata. Njegovi uspesi nisu prošli nezapaženo, te je 1989. godine uvršten u Kuću slavnih koledž fudbala, priznanje koje je zaslužio svojim izuzetnim sportskim dostignućima.

Pored sportske karijere, Gabrijel je imao i nekoliko uloga na televiziji i u filmovima, uključujući filmove poput "Skidoo" iz 1968. i "Neporaženi" iz 1969, što je dodatno proširilo njegovu popularnost i uticaj izvan terena.

Roman Gabrijel će zauvek ostati upamćen kao jedan od najistaknutijih figura u istoriji NFL-a, ostavljajući neizbrisiv trag kako na terenu, tako i van njega. Njegovo nasleđe će nastaviti da inspiriše buduće generacije sportista i ljubitelja američkog fudbala širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading