RUKOMETAŠICE NA EVROPSKOM PRVENSTVU! "Najveća RADOST i najveći USPEH je što smo prošle"!

Autor:

Sport

07.04.2024

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Zadovoljan sam što smo ostvarili cilj, čestitam devojkama", naglasio je naš selektor.

RUKOMETAŠICE NA EVROPSKOM PRVENSTVU! "Najveća RADOST i najveći USPEH je što smo prošle"!

Foto: RSS

Ženska seniorska reprezentacija Srbije savladala je Tursku u poslednjem kolu kvalifikacija rezultatom 30:22 i tako izborila plasman na Evropko prvenstvo koje se ove godine u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj!

Najefikasnije su u srpskom timu bile Anđela Janjušević i Dunja Radević sa po sedam postignutih golova, dok je Sanja radosavljević upisala pet, a Teodora Veličković jedan manje.

Posle meča, oglasio se selektor naše rukometne reprezentacije, Uroš Bregar. 

- Zadovoljan sam što smo ostvarili cilj, čestitam devojkama. Ne mogu da kažem da smo u ovoj utakmici ispunili baš sve zadatke, ali na kraju najvažnije je da su devojke dale sve od sebe da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Očekujem da nastave da rade posvećeno u svojim klubovima da bismo mogli da postavimo još više ciljeve - izjavio je Bregar, a preneo RSS.

Foto: RSS

Rukometašice Srbije

Potom se oglasila jedna od naših najboljih rukometašica, Jovana Jovović. 

- Najveća radost i najveći uspeh je što smo uspele da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Iz ove perspektive mi je žao što i na gostovanju u Turskoj nismo uspele da dođemo do dva boda, a i što nam je u oba meča protiv Crne Gore malo falilo za bodove - izjavila je Jovović.

Srbija je grupnu fazu završila na drugom mestu sa sedam bodova, iza Crne Gore koja je osvojila pet bodova više.

- Mnogo smo napredovale kao tim i individualno od oktobra kada smo startovale u kvalifikacijama. Privikle smo se jedna na drugu i na sistem rada sa selektorom Bregarom i polako izrastamo u ekipu koja svima može da pomrsi konce. Čeka nas dug period do šampionata i imamo mnogo vremna da dalje rastemo i napredujemo i da tamo pokažemo koliko možemo - dovršila je Jovović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading