SKANDAL NA ŽREBU! Srbija izvučena u GRUPU sa KOSOVOM?!

Autor:

Sport

21.03.2024

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čitava procedura morala je da se ponovi.

SKANDAL NA ŽREBU! Srbija izvučena u GRUPU sa KOSOVOM?!

Foto: RSS

Veliki incident dogodio se danas na žrebu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u rukometu 2026. godine u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Srbija je bila u drugom šeširu, od ukupno četiri, a na žrebu je odlučeno da će naši rivali u grupnoj fazi kvalifikacija biti Italija, Letonija i Španije. 

Foto: Tanjug/AP

Rujjometaši Srbije u belim dresovima

Ipak, kao što je naglašeno, nije sve proteklo tako glatko, s obzirom  da je inicijalno naša reprezentacija bila ubačena u grupu sa samozvanom reprezentacijom Kosova i Metohije!

Srbija je prva izvučena od svih ekipa iz drugog šešira, a potom je iz kuglica izvučeno da ide u grupu pod rednim brojem šest.

Čim je to izvučeno, svi su se nasmejali i saopštili: „Moramo da ponovimo“, a razlog je to što je u toj grupi bila i reprezentacija tzv. Kosova. Zbog jasne političke situacije, međusobni mečevi rukometaša Srbije i „Kosova“ nisu mogući, tako da je ponovljen žreb. 

U svakom slučaju, sve se završilo u dobrom duhu, žrebanje je ponovljeno a naša reprezentacija je dobila protivnike sa kojima će odmeriti snage u pokušaju da se domogne novog velikog takmičenja. 

Podsećamo, naš nacinoalni tim od nedavno ima novog selektora. Na mesto proslavljenog španskog stručnjaka Tonija Đerone, došao je Boris Rojević koji je i trener Vojvodine.  On je debitovao sa dve pobede nad Poljskom u prijateljskim mečevima, a sada početkom maja čekamo dvomeč baraža za plasman na Svetsko prvenstvo protiv Španije, upravo našeg rivala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Ipak, treba istaći da dalje idu dve ekipe, što je dobar znak za „orlove“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading