SKANDAL U SRPSKOM SPORTU! Hapšenje čelnika kluba! Iza REŠETAKA završio predsednik, sa još ČETVORICOM saradnika!

Autor:

Sport

27.02.2024

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan rasplet situacije.

SKANDAL U SRPSKOM SPORTU! Hapšenje čelnika kluba! Iza REŠETAKA završio predsednik, sa još ČETVORICOM saradnika!

Foto: Facebook/Printscreen/RK Zeleznicar Nis

Niški Rukometni klub Železničar, koji je prethodne godine izbačen iz Super B lige zbog neizmirenih dugovanja, ponovo je dospeo u centar pažnje, ali ovoga puta zbog hapšenja koja su izvršena zbog sumnje u finansijske malverzacije.

Prema informacijama koje su prenele „Južne vesti”, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u koordinaciji sa Upravom kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su pet osoba zbog sumnje da su izvršili krivična dela neosnovanog dobijanja i korišćenja kredita i drugih pogodnosti, kao i zloupotrebe poverenja.

Odgovorno lice, identifikovano kao S. M. (1971), sumnjiči se da je u periodu od decembra 2021. do septembra 2022. godine iskoristio sredstva od 1.688.596 dinara, koja je dobio od grada za potrebe kluba, za drugu namenu.

Takođe se sumnja da je tokom 2022. godine, uz podstrekavanje ostalih četvoro osumnjičenih, na račune njihovih preduzeća prebacio 1.566.000 dinara, koji su pripadali klubu.

Pored S. M., uhapšeni su i B. K. (1981), G. B. (1967), M. J. V. (1987) iz Niša, kao i A. M. (1982) iz Prokuplja. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, a postupak se vodi pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Nišu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading