SRBIJA UMESTO U FINALU, POBEDILA MAĐARSKU U DOIGRAVANJU: "Delfini" zakazali susret za peto mesto!

Autor:

Sport

15.02.2024

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utešna pobeda za naš nacionalni tim.

SRBIJA UMESTO U FINALU, POBEDILA MAĐARSKU U DOIGRAVANJU: "Delfini" zakazali susret za peto mesto!

Foto: Starsport

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je nacionalni tim Mađarske rezultatom 11:10 u doigravanju za plasman od petog do osmog mesta Svetskog prvenstva u Dohi.

Duel koji je projektovan da bude finale između dva giganta na Starom kontinentu došao je mnogo ranije nego što se očekivalo, a Srbija je, koliko-toliko, uspela da popravi utisak nakon teškog poraza od Hrvatske u četvrtfinalu.

Iako je u prvoj deonici, koju smo dobili sa 5:2, sve funkcionisalo kao sat u redovima našeg tima, Mađari su se potpuno razbudili u narednom periodu i istim rezultatom bili bolji u drugoj četvrtini, te se na poluvreme otišlo nerešenim rezultatom. Dramatično je bilo i u nastavku sve do samog kraja. Dobila je Srbija treću deonicu sa 2:1, imali smo sve u našim rukama na dva minuta do kraja kada smo vodili sa 11-8, ali je onda usledio "sušni" period, pa su nam se komšije približile na samo gol zaostatka pred kraj meča. Imali su i napad za izjednačenje, ali se odbranila Srbija i na kraju zasluženo slavila protiv velikog rivala.

Republika

Foto: Starsport

Vaterpolo reprezentacija Srbije

Srbije će naredni meč igrati sa Grčkom koja je danas ranije bila bolja posle peteraca od Crne Gore, dok će poraženi čekati upravo selekciju koju je tu izgubila - "ajkule".

Podsetimo, porazom od 15:13 u četvrtfinalu izabranici selektora Uroša Stevanovića nisu uspeli da ponove uspeh iz Japana od prošlog leta i tako dođu do polufinala SP. Primarni cilj je ipak ispunjen, a to je odlazak na Olimpijske igre, na kojima branimo zlato.

Mađari su sa druge strane ostali bez svetske krune šokantnim porazom od Francuske 11:10, pa takođe pokušavaju da dođu do utešne pozicije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading