SRBIN POKORIO SVET! Jovica Spajić je NAJIZDRŽLJIVIJI ČOVEK PLANETE!

Autor:

Sport

09.02.2024

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fantastično distignuće za našeg sportistu.

SRBIN POKORIO SVET! Jovica Spajić je NAJIZDRŽLJIVIJI ČOVEK PLANETE!

Foto: printscreen/x.com

Jovica Spajić, poznat po svojoj izdržljivosti i upornosti, ostvario je neverovatan uspeh na jednom od najzahtevnijih ultramaratona na svetu - Yukon Arctic Ultra. Ovaj fizički izazovni događaj proteže se na 482,8 kilometara, a poznat je po tome što mnoge takmičare primorava da odustanu. Međutim, Jovica je pokazao izuzetnu snagu volje i dominirao od početka do kraja trke.

Pored svojih sportskih dostignuća, Jovica Spajić je i pripadnik jedinice SAJ, što dodatno naglašava njegovu izuzetnu fizičku i mentalnu spremnost. Ovaj ultramaratonac već godinama pomera granice izdržljivosti, a njegov uspeh na Yukon Arctic Ultra samo je potvrda njegove neverovatne snage.

Foto: Instagram/printscreen

Jovica Spajić


Tokom ovogodišnje trke, mnogi takmičari su se suočili sa različitim problemima, od povreda kolena i kukova do srčanih problema, što ih je nateralo da odustanu. Organizatori su čak primili i tri SOS poziva. Deonica trke koja je posebno izazovna jeste prelazak preko reke Jukon, koja ove godine nije bila zaleđena kao obično, pa je morala da bude zamenjena vožnjom automobila od Karmaksa do Mekejba.

Jovica Spajić je uspeo da ostane daleko ispred svojih konkurenata, među kojima su bili iskusni veterani poput Danijela Benhamua, Alana Pardjua i Džona Nakela. Važno je napomenuti da je zahtev trke jedino da je neko završi, a takmičari mogu da biraju da je pređu pešice, biciklom ili na skijama. Spajić je odabrao da pređe trku peške.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading