TRAGEDIJA: Čeung (30) istrčao maraton, kolabirao, pa preminuo!

Autor: P. Z.

Sport

21.01.2024

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takođe, ogroman broj takmičara završio je u bolnici.

TRAGEDIJA: Čeung (30) istrčao maraton, kolabirao, pa preminuo!

Foto: Starsport

Na ovogodišnjem maratonu u Hong Kongu 30-godišnji učesnik, koji je trčao pod imenom "gospodin Čeung", preminuo je nakon što je kolabirao posle trke, a 842 maratonca zbrinuta su zbog raznih povreda, javili su lokalni mediji.

Policija je saopštila da se 30-godišnji trkač srušio na stanici metroa i preminuo u bolnici uprkos naporima za reanimaciju.

Mediji su preneli da su 842 osobe zbrinute zbog raznih povreda, uključujući ogrebotine, uganuća i grčeve mišića, uključujući 39 osoba koje su smeštene u bolnice.

Među njima je još jedan sportista koji se srušio na stazi dužine 10 kilometara, a medicinsko osoblje je reklo da je najmanje jednom imao srčani zastoj, prenela je agencija "RIA Novosti".

Na maratonu koji je ove nedelje održan u Hong Kongu učestvovalo je 74.000 sportista amatera.

Organizatori su saopštili da je 450 trkača završilo višesatnu trku u predviđenom roku.

Prema nezvaničnim informacijama, tragičan ishod imao je i maraton održan u indijskom Mumbaju, gde je pre početka trke, na putu ka mestu gde se startuje, preminuo 75-godišnji Rahendra Čandmal Bora.

Podsetimo, u Srbiji se tradicionalno svakog proleća održava Beogradski maraton, koji je ove godine na programu 28. aprila. Tada će svi zainteresovani moći da se takmiče u maratonskoj trci, na polumaratonu, trci na deset kilometara, kao i u trci zadovoljstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading