FIFA POOŠTRAVA KAZNE ZA RASIZAM: Klubovima će se momentalno ODUZIMATI BODOVI?

Autor: P. Z.

Sport

21.01.2024

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đani Infantino pokrenuo akciju.

FIFA POOŠTRAVA KAZNE ZA RASIZAM: Klubovima će se momentalno ODUZIMATI BODOVI?

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino predložio je automatsko oduzimanje bodova ekipama čiji navijači budu širili rasizam tokom mečeva, preneo je renomirani "BBC".

Infantino je na taj način reagovao pošto su navijači Udinezea na rasnoj osnovi vređali golmana Milana Majka Menjana na utakmici 21. kola Serije A, koja je bila na programu u subotu uveče. Na tom meču je Milan na kraju slavio rezultatom 3:2, a jedan od golova za "rosonere" postigao je Luka Jović, dok je za "zebre" strelac bio Lazar Samardžić.

Takođe, navijači Šefild venzdeja su u subotu vređali fudbalera Koventrija Kejsija Palmera, na utakmici 28. kola Čempionšipa. Koventri je tu pobedio rezultatom 2:1.

Infantino je na društvenoj mreži Iks (nekadašnji Tviter) objavio da bi trebalo da postoje oštrije kazne za ove incidente.

- Pored procesa u tri koraka (utakmica zaustavljena, utakmica ponovo zaustavljena, utakmica prekinuta) moramo da automatski upišemo poraz ekipi čiji su navijači počinili rasizam i uzrokovali prekid meča. Suspenzije stadiona i krivične prijave rasistima - napisao je prvi čovek FIFA, a mnogi korisnici ove društeven mreže su ga podržali.

Međutim, može se reći da je i karma odradila svoje, pošto su na pomenutim utakmicama poraženi timovi čiji su navijači imali rasističke ispade, Udineze i Šefild Venzdej.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading