DELFINI PREOKRETOM "UDAVILI" AMERE ZA PRVO MESTO U GRUPI! Srbija OTIŠLA na Olimpijske igre!

Autor:

Sport

09.02.2024

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Sjedinjene Američke Države rezultatom 14:12 (2:3, 3:4, 5:1, 3:4) u meču 3. kola Grupe C na Svetskom prvenstvu u Dohi.

DELFINI PREOKRETOM "UDAVILI" AMERE ZA PRVO MESTO U GRUPI! Srbija OTIŠLA na Olimpijske igre!

Foto: Starsport

Tako su izabranici Uroša Stevanovića s maksimalnim učinkom i sve tri pobede završili grupnu fazu takmičenja, izborivši direktan plasman u četvrtfinale, a što je najvažnije i na Olimpijske igre u Parizu, čime je glavni cilj ispunjen!

Nije start obećavao ovakav epilog, naročito jer su „Jenkiji“ na poluvremenu imali dva gola prednosti (7:5). Presudan je, ipak, bio početak drugog poluvremena, odnosno, treća četvrtina u kojoj je isključen najbolji centar današnjice Ben Halok, dok je peterac realizovao Dušan Mandić i najavio potpuni preokret „delfina“, posle ogromnog vođstva Amerikanaca (8:5).

Foto: Starsport

selektor Uroš Stevanović sa vaterpolistima Srbije

SRBIJA - SAD 14:12 (2:3, 3:4, 6:1, 3:4)

SRBIJA: Filipović, Mandić, S. Rašović, Ranđelović, P. Jakšić, Vučinić, Drašović, N. Jakšić, Vico, Ubović, Lukić, V. Rašović, Mitrović.

SAD: Vejnberg, Huper, Obert, Daube, Kupido, Halok, D. Vudhed, Boven, Č. Dud, R. Dud, Irving, Holand, K. Vudhed.

 

Standings provided by Sofascore

 

Usledila su šest vezanih golova Srbije, redom su pogađali: Vučinić, po dva puta Ubović i Mandić koji je doneo izjednačenje (8:8), pa potom za kraj Rašović čijim je pogotkom naš tim otišao na ogromnih 11:8.

Zapretio je potom Vudhed ublaživši minus, ali je ponovo Strahinja na asistenciju kapitena Jakšića vratio Stevanovićevoj četi +3 (12:9), međutim, Nikola Jakšić i Đorđe Vučinić su otklonili sve dileme oko trećeg trijumfa u Grupi C i plasmana Srbije u četvrtfinale s prvog mesta.

Foto: Starsport

 

Najefikasniji u sastavu Srbije danas su bili: Dušan Mandić, Đorđe Vučinić i Nikola Jakšić sa po tri gola. U selekciji SAD istakao se Maks Irving takođe sa tri postignuta pogotka.

Ono što je najvažnije od svega, nekadašnji "osvajači svega" igraće na Olimpijskim igrama u Parizu!

Kako je meč tekao pročitajte u nastavku teksta:

TOK MEČA

ČETVRTA ČETVRTINA

Kraj utakmice: Srbija - SAD 14:12, "delfini" idu na Olimpijske igre u Parizu!

Dilan Vudhed prekida seriju Amerikanca i smanjuje na 11:9, ali Strahinja Rašović na asistenciju kapitena Nikole Jakšića vraća našem timu visoku prednost - 12:9.

Posle toga se i sam vođa "delfina" upisao u strelce donevši prvi put srpskoj ekipi četiri gola prednosti 13:9.

Republika

Foto: Starsport

 

Obert je uspeo da savlada Filipovića i donese deseti gol "Jenkijima", da bi potom Vučinić ponovo zablistao i zatresao mrežu za 14:10.

Zapretili su Amerikanci, ali samo kratko, Srbija ide na Olimpijske igre - 14:12!

Počela je poslednja deonica!

TREĆA ČETVRTINA

Završena je treća četvrtina ubedljivim vođstvom Srbije protiv SAD 11:8! Ali, nije izgledalo tako na startu ovog kvartala.

Naime, Maks Irving povećao je početkom drugog poluvremena prednost Amera na 5:8, da bi Vučinić smanjio u narednom napadu (6:8).

Republika

Foto: Starsport

Dušan Mandić

Posle gola Ubovića i smanjenja rezultata na 7:8, najbolji centar sveta Ben Halok je dobio isključenje, a peterac u gol pretvorio Dušan Mandić i doneo izjednačenje Stevanovićevim izabranicima 8:8.

Usledio je još jedan gol Ubovića za potpuni preokret i vođstvo od 9:8, dok se potom i Mandić novim pogotkom "nokautirao" Jenkije, odvevši Srbiju na ogromnih 10:8.

Četvtrinu je zasladio Rašović pogotkom za 11:8, posle čega je Dejan Udovičić zatražio tajm-aut.

DRUGA ČETVRTINA

Loše se situacija odvija po Srbiju, iako početak nije tako najavljivao. Golom Dušana Mandića na startu drugog perioda, "delfini" su došli do izjednačenja (3:3), ali je Dilan Vudhed vratio prednost na stranu Jenkija (3:4). Novim pogotkom Vudheda, sa igračem manje, Amerikanci su u kontri povisili na 3:5.

Republika

Foto: Starsport

 

Dodatni posao otežao nam je Rajder Dud, koji je povisio na ogromnih tri razlike (3:6). Nadu je vratio kapiten Nikola Jakšić, smanjivši na 4:6, da bi zatim i Nemanja Ubović drugim vezanim golom za Srbiju doneo potpunu neizvesnost (5:6). Ipak, Daube se postarao da naš rival na poluvreme ode s dva gola prenosti - 5:7

PRVA ČETVRTINA

Srbija je dobro otvorila utakmicu i povela golom Vučinića, da bi potom izjednačio Maksvel Irving, Novu prednost "delfinima" doneo je Vico, međutim, Amerikanci su sa dva vezana pogotka preko Hanesa Daubea (2:2), a potom i Džonija Hupera stigli do potpunog preokreta i vođstva posle uvodnog kvartala - 2:3!

Utakmica je počela!

UVOD

Vaterpolo reprezentacija Srbije sastaje se od 15 časova i 30 minuta protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država u trećoj rundi Svetskog prvenstva u Dohi.

"Delfini" su u prva dva meča bili maksimalni i posle sigurnog trijumfa na premijeri protiv Japana (17:10) u drugom kolu bila još ubedljivija deklasiravši Crnu Goru sa osam golova razlike (14:6).

Sada se četi Uroša Stevanovića pruža prilika da pobedom obezbede prvo mesto i direktan plasman u četvrtfinale, koje osim toga donosi i plasman na Olimpijske igre u Parizu, samim ulaskom među osam najboljih sa liderske pozicije u grupi.

Podsetimo, Amerikanci su već izborili plasman na Olimpijske igre, koje se ovog leta održavaju u prestonici Francuske.

Grupa C

1.kolo
Japan – Srbija 10:17
Crna Gora – SAD 11:11, petercima 5:4

2. kolo
SAD – Japan 18:5
Srbija – Crna Gora 14:8

3. kolo
Crna Gora – Japan 18:5
Srbija – SAD 14:12

 

Standings provided by Sofascore

 

15.00 - Dobar dan i dobrodošli na lajv blog utakmice Srbija - SAD, u trećem kolu Svetskog šampionata za vaterpoliste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Marko

10.02.2024 15:42

Budimo realni,da nije isključen američki centarfor Halok,bilo bi đavolskog dima.Dobro j idemo dalje