OGROMNO POJAČANJE ZA NAŠU DRŽAVU! Vicešampion Evrope i sveta postaje reprezentativac Srbije!

Autor:

Sport

07.02.2024

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se i najbolji rvač u prethodnoj godini.

OGROMNO POJAČANJE ZA NAŠU DRŽAVU! Vicešampion Evrope i sveta postaje reprezentativac Srbije!

Foto: shutterstock

Ruski rvač Azamat Arturovič Tuskajev, poznat po svojim impresivnim sportskim dostignućima, navodno je blizu prelaska u srpsku reprezentaciju, prema informacijama koje su objavili ruski mediji.

Ova vest je dobila na značaju nakon što je Stevan Mićić, proglašen za najboljeg srpskog rvača 2023. godine, podelio informaciju na svom Instagram profilu, pozdravljajući potencijalni dolazak Tuskajeva u srpski tim.

Sportski put Tuskajeva i mogući prelazak u srpsku reprezentaciju


Azamat Arturovič Tuskajev je rođen u selu Čikola u kavkaskoj republici Severna Osetija – Alanija u Ruskoj Federaciji. On je ostvario značajan uspeh osvajanjem srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Los Anđelesu 2016. godine, a četiri godine kasnije postao je evropski šampion u rvanju. Ovi podaci jasno ukazuju na njegovu izuzetnu sportsku veštinu i potencijal koji bi mogao doprineti srpskoj reprezentaciji.
Republika

Foto: www.profimedia.rs

Azamat Tuskajev slavi jednu od mnogih pobeda

Tradicija naturalizovanih rvača u srpskoj reprezentaciji

Prethodnih godina, srpska rvačka reprezentacija često je imala naturalizovane sportiste u svojim redovima. Među najuspešnijima bio je Gruzin Zurabi Datunašvili, koji je osvojio bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Takođe, Gruzin Mihail Kadžaja, Iranac Ali Arsalan i Rus Georgij Tibilov takođe su uspešno predstavljali Srbiju na međunarodnim takmičenjima.

Reakcija javnosti na mogući prelazak Tuskajeva u srpsku reprezentaciju

Očigledno je da postoji interesovanje i uzbuđenje oko mogućeg prelaska Azamata Arturoviča Tuskajeva u srpsku rvačku reprezentaciju. Fanovi rvanja i sportski entuzijasti s nestrpljenjem očekuju razvoj događaja i potencijalno novo pojačanje za srpski tim.

Novi izazovi i mogućnosti za srpsku rvačku selekciju

Ukoliko se spekulacije pokažu tačnim, potencijalni dolazak Tuskajeva u srpsku reprezentaciju mogao bi predstavljati novu dinamiku i snagu za srpski rvački tim. Ovo bi moglo otvoriti nove mogućnosti za postizanje vrhunskih sportskih rezultata na međunarodnoj sceni, dok bi istovremeno doprinelo i promociji rvanja u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading