ŠOKANTAN TRANSFER U FORMULI 1! Hamilton AKTIVIRAO "bombu"! Britanac pojačava Ferari!

Autor:

Sport

01.02.2024

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo niko nije očekivao.

ŠOKANTAN TRANSFER U FORMULI 1! Hamilton AKTIVIRAO "bombu"! Britanac pojačava Ferari!

Foto: Tanjug/AP

Luis Hamilton, legendarni vozač Formule 1, prelazi u Ferari gde će završiti karijeru!

Naime, sedmostruki svetski šampion "najbržeg letećeg cirkusa na svetu" Britanac Ser Luis Hamilton (39), kako navodi španski AS, nalzi se u završnoj fazi pregovora.

Prema istim izvorima, Britanac pregovara direktno sa predsednikom Ferarija Džonom Elkanom i ako sve bude u najboljem redu, sporazum će biti postignut u narednih nekoliko dana.

Hamilton bi se u tom slučaju preselio u Maranelo 2025. godine, iako ima ugovor sa Mercedesom do kraja te godine.

 

 

Međutim, kao i u brojnim sportovima, i u Formuli 1 piloti sve češće poslednjih godina unose u ugovore "izlazne" klauzule koje im omogućavaju da pod tačno preciziranim uslovima mogu raskinuti saradnju i promeniti sredinu i pre isteka ugovora.

Takve ugovore imaju Šarl Lekler sa Ferarijem i Lando Noris sa Mercedesom, prema kojima ova dvojica mogu raskinuti saradnju ako im konstruktori ne obezbede adekvatne mašine za ispunjavanje njihovih ciljeva.

U takvom odnosu sa Mercedesom je i Hamilton, koji dve godine nema agregat koj bi ga viniuo u borbu za titulu. Otuda, Britanac traži izlaz iz ekipe kojoj je bio veran proteklih 11 godina i sa kojom je osvojio sedam titula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading