KATASTROFA ZA SRBIJU: "Orlovi" izvukli najtežeg mogućeg protivnika u baražu za Svetsko prvenstvo!

Autor: P. Z.

Sport

27.01.2024

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Težak zadatak je pred našom reprezentacijom.

KATASTROFA ZA SRBIJU: "Orlovi" izvukli najtežeg mogućeg protivnika u baražu za Svetsko prvenstvo!

Foto: www.profimedia.rs

Muška rukometna reprezentacije Srbije u baražu za Svetsko prvenstvo 2025. godine igraće protiv Španije, odlučeno je žrebom koji je ove subote održan u Kelnu.

Prvi meč igraće se 8. ili 9. maja u Španiji, dok je revanš tri dana kasnije u Srbiji.

Predsednica UO RSS, gospođa Milena Delić ovim povodom izjavila je.

Izvukli smo najtežeg mogućeg protivnika. Očigledno nemamo sreće sa žrebom, ali u rukometu je sve moguće. Španci su takođe ranjivi posle ovog Evropskog prvenstva. Nisu prošli u drugu fazu takmičenja isto kao i mi. U povratnoj utakmici smo domaćini i verujem da će tim dati i poslednji atom snage da pokušamo da se domognemo planetarnog šampionata - rekla je Milena, a preneo zvaničan sajt Rukometnog saveza Srbije.

Šampionat sveta održaće se u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj od 14. januara do 2. februara naredne godine.

Republika

Foto: RSS

Rukometaši Srbije

Podsetimo, na Evropskom prvenstvu koje se u nedelju završava, a finale igraju Francuska i Danska, dok se za bronzu bore Švedska i Nemačka, Srbija i Španija su poprilično podbacile.

Obe reprezentacije su takmičenje završile već u prvoj grupnoj fazi, a posledica toga u srpskom rukometu bio je razlaz sa selektorom Tonijem Đeronom.

Nije lako nositi se sa ovom situacijom posle Evropskog prvenstva. Nismo ostvarili svoj cilj i razumljivo je da Rukometnom savezu Srbije treba nova energija pred sve što sledi. Zahvalan sam za sve i svakog u prethodnom periodu. Najviše sam zahvalan svojoj porodici za bezrezervnu podršku. Kolege sa kojima sam radio u stručnom štabu su dale sve od sebe i radile neumorno sve ovo vreme. Igračima se posebno zahvaljujem na poverenju, želji i doprinosu koji je uvek bio maksimalan. Hvala i svim ljudima u Srbiji koji su bili uz nas, a novom stručnom štabu želim još veću podršku i najbolje moguće rezultate - rekao je Đerona nakon otkaza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading