REPUBLIKA SAZNAJE: Duško Basrak PONOVO IZABRAN za PREDSEDNIKA KIK-BOKS SAVEZA Srbije!

Autor:

Sport

14.01.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dileme nije bilo.

REPUBLIKA SAZNAJE: Duško Basrak PONOVO IZABRAN za PREDSEDNIKA KIK-BOKS SAVEZA Srbije!

Foto: Vikipedija

Duško

Duško Basrak ponovo je izabran za predsednika kik-boks saveza Srbije saznaje Republika.rs.

Održana je izborna skupština, a kao i na prethodnoj, vanrednoj, predsednik je postao Duško Basrak, nekadašnji šampion, već dugo uspešan privrednik.

Basrak je od početka avgusta, kada je počeo mandat, uspeo da odblokira račun Saveza i omogući finansiranje, regulisan je dug prema Ministarstvu sporta, a reprezentacije, seniorska i juniorska, posle ozbiljnih priprema, otišle na važna takmičenja.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Duško Basrak

 

Na Evropskom prvenstvu za decu, kadete i juniore u Turskoj, i na seniorskom šampionatu u Albufeiri, u Portugalu, ostvareni su vrhunski rezultati.

 
Basrak je na kraju godine za nama obezbedio odobravanje stipendija za osvajače medalja, a sa svojim timom najavio još bolje rezultate u 2024. godini.

Delegati Skupštine na kojoj su pravo glasa imati predstavnici i predstavnice ukupno 83 kluba odlučili su da Basrak nastavi da vodi srpski Kik-boks Savez.

Podsetimo, izbori za predsednika u Kik-boks savezu Srbije održani su 29. jula kada je na čelnu funkciju izabran Duško Basrak, ali je, nakon predstavke drugog kandidata i nekadašnjeg šampiona Nenada Pagonisa, Ministarstvo sporta sprovelo inspekcijski nadzor i donelo rešenje po kojem se KBSS nalaže da stavi van snage Odluku o izboru predsednika.

To je urađeno jer je ustanovljeno da je Basrak izabran glasovima 35 delegata, od 74 prisutnih, a ne većinskih 37. Zato je, prema Statutu, sledeći korak bio da se zakaže nova izborna skupština i da se bira novi predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading