PONOVO IZBORI U KIK-BOKS SAVEZU: Basrak OSTAJE predsednik?

Autor:

Sport

13.01.2024

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strasti u srpskom kik-boksu se ne smiruju

PONOVO IZBORI U KIK-BOKS SAVEZU: Basrak OSTAJE predsednik?

Foto: Privatna arhiva

Skupština Kik-boks saveza Srbije će u nedelju, 14. januara, ponovo biti izborna.

Na prethodnoj, vanrednoj, predsednik je postao Duško Basrak, nekadašnji šampion, već dugo uspešan privrednik. Basrak je od početka avgusta, kada je počeo mandat, uspeo da odblokira račun Saveza i omogući finansiranje, regulisan je dug prema Ministarstvu sporta, a reprezentacije, seniorska i juniorska, posle ozbiljnih priprema, otišle na važna takmičenja.

 
I na Evropskom prvenstvu za decu, kadete i juniore u Turskoj, i na seniorskom šampionatu u Albufeiri, u Portugalu, ostvareni su vrhunski rezultati.
 
Basrak je na kraju godine za nama obezbedio odobravanje stipendija za osvajače medalja, a sa svojim timom najavio još bolje rezultate u 2024. godini.
Republika

Foto: Vikipedija

Duško Basrak


O tome ko će voditi Savez u narednom periodu odlučiće delegati Skupštine na kojoj će pravo glasa imati predstavnici i predstavnice ukupno 83 kluba.

Podsetimo, izbori za predsednika u Kik-boks savezu Srbije održani su 29. jula kada je na čelnu funkciju izabran Duško Basrak, ali je, nakon predstavke drugog kandidata i nekadašnjeg šampiona Nenada Pagonisa, Ministarstvo sporta sprovelo inspekcijski nadzor i donelo rešenje po kojem se KBSS nalaže da stavi van snage Odluku o izboru predsednika.

To je urađeno jer je ustanovljeno da je Basrak izabran glasovima 35 delegata, od 74 prisutnih, a ne većinskih 37. Zato je, prema Statutu, sledeći korak bio da se zakaže nova izborna skupština i da se bira novi predsednik. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading