PRVE REČI BASRAKA POSLE IZBORA: Vreme je da se ODUŽIMO kik boksu!

Autor:

Sport

29.07.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik kik boks saveza progovorio.

PRVE REČI BASRAKA POSLE IZBORA: Vreme je da se ODUŽIMO kik boksu!

Foto: Privatna arhiva

Duško Basrak, nekadašnji šampion, novi je predsednik Kik boks saveza Srbije. Basrak je izabran na vanrednoj sednici Saveza održanoj u subotu u Kraljevu.

 

Nakon ostavke prethodnog predsednika, Miodraga Jotića, zakazana je izborna sednica. Basrakov protivkandidat bio je Nenad Pagonis, takođe nekadašnji uspešni takmičar, a posle proceduralnog dela, utvrđivanja dokumentacije dvojice kandidata, usledile su diskusija i glasanje.

Pre glasanja je potpredsednik Slobodan Bata Marinković podneo ostavku, vođenje skupštine je preuzeo Božidar Ðermanović. Deo delegata koji je podržavao Pagonisa napustio je sednicu, a Basrak dobio poverenje prisutnih, dovoljno da u narednom periodu rukovodi Kik boks savezom.

Novi prvi čovek saveza rekao je:

- Zahvalio bih se svim klubovima koji su mi dali podršku. Ovaj sport je svima nama dao mnogo i doašlo je vreme da mu se odužimo.

Naš kik boks nalazi se u nezavidnoj situaciji, ali ću sa svojim timom, i Upravnim odborom, pokušati da vratim i Savez i kik boks na puteve stare slave. Pokušaćemo još da ga podignemo.

Prvi cilj je, naravno, da omogućimo nesmetan rad Saveza i našim najboljim takmiĉarima stvorimo uslove da se dobro pripreme za evropsko i svetsko prvenstvo ove godine.

Sada je to prioritet, a daljim projektima i planovima bavićemo se kada prvi zadatak ispunimo - rekao je Duško Basrak posle izbora.

Pored izbora novog predsednika, delegati Skupštine Kik boks saveza Srbije izabrali su i Upravni odbor, u kojem su petorica privrednika, Miloš Štoka, Dušan Linta, Aleksandar Femić, Mladen Jeremić i Ognjen Cvjetićanin.

Izabrani su i članovi Nadzornog Bojana Trajković, Slaven Radonić i prof. dr Nikola Jančev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading