VIŠE OD SPORTA! Tekvondo za bolji razvoj dece

Autor: M. N.

Sport

25.12.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

TK Azija stvara buduće šampione

VIŠE OD SPORTA! Tekvondo za bolji razvoj dece

Foto: Privatna arhiva

Tekvondo  je poslednjih godina postao veoma popularan. Posebno otkako je Milica Mandić postala olimpijska šampionka 2012. godine. Nakon njenog velikog uspeha, ovaj sportoj u pravoj ekspanziji. Deca masovno se odlučuju da se isprobaju u ovoj borilačkoj veštini. 

Takođe, tekvondo se smatra jednim od najboljih sportova za decu u razvoju, jer stimuliše razvoj opštih motoričkih sposobnosti, koordinacije i ravnoteže, kao i ravnomerno jačanje i razvoj muskulature.  Deca koja vežbaju tekvondo izrastaju u vitke, fleksibilne, snažne i brze osobe.

Koliko je tekvondo popularan otkrio nam je i Predrag Kovačević, vlasnik i trener TK Azija. On je u razgovoru za Republika.rs istakao da svako dete može da se oproba u ovoj disciplini. 

- Kroz našu školu prošlo je mnogo dece. Svi vredno rade i treniraju, trudimo se da svakom detetu omogućimo najbolje uslove. Naša škola postoji od 1995. godine, ja sam je osnovao i trenutno imamo oko 50-60 takmičara - istakao je Kovačević.

Iako je tekvondo borilački sport u njemu su uspešni i muškarci i žene.

- Ovim sportom mogu da se bave i dečaci i devojčice. Dobar je za razvoj svakog deteta. Utiče na fokus kod dece, disciplinu, ima mnogo blagodeti, bez obzira da li će se neko jednoga dana ovim sportom baviti profesionalno ili ne.  Donedavno smo bili dominantni u svim muškim kategorijama, a u poslednje vreme smo i u ženskim, drago mi je što napredujemo iz godine u godinu - istakao je Kovačević.

Tekvodno klub Azija nalazi se na Čukaričkoj padini i treninzi za početnike su svim danima osim četvrtka i svako dete može da se oproba u ovoj veštini. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading