U BEOGRADU ODRŽANA AKCIJA ŠAHOM PROTIV KORUPCIJE! Predsednik ŠSB Andrija Jorgić poslao SNAŽNU poruku!

Autor:

Sport

16.12.2023

20:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Naš cilj je da ovom manifestacijom pokažemo mladima važnost borbe koju svi vodimo" naveo je Jorgić.

U BEOGRADU ODRŽANA AKCIJA ŠAHOM PROTIV KORUPCIJE! Predsednik ŠSB Andrija Jorgić poslao SNAŽNU poruku!

Foto: ŠSB

U organizaciji Šahovskog saveza Beograda i pod pokroviteljstvom Agencije za sprečavanje korupcije danas je održano takmičenje Omladinske lige Beograda za 2023. godinu. Takmičenje je priređeno u sali "Ive i Glige" na adresi Kosovska 20-26.  

Foto: ŠSB

Nagrade za najbolje

Manifestacija je pripremljena pod sloganom "Šahom protiv korupcije" kojim svi učesnici i organizatori žele da pošalju jasnu poruku jednoj od najokorelijih društvenih boljki.

Za naš portal je izjavu dao Andrija Jorgić, predsednik Šahovskog saveza Beograda. 

- U pitanju je omladinsko prvenstvo Beograda u konkurenciji za omladince i omladinke. Učestvovalo je 48 šahista. Na ideju su došli naši prijatelji iz Agencije za srečavanje korupcije. Šah je vrlo simbolično izabran, s obzirom da samo u ovom sportu imamo termin šah-mat. Ideja je da pošaljemo jasnu poruku i matiramo korupciju. Svakako da je korupcija možda i najveća pošast jednog društva, a naš cilj je da ovom manifestacijom pokažemo mladima važnost borbe koju svi vodimo. Mladi moraju znati i biti upućeni u važnost ovog problema - naveo je inspirativno Jorgić.

Republika

Foto: ŠSB

Andrija Jorgić na otvaranju manifestacije Šahom protiv korupcije

Manifestaciji je prisustvovao i direktor Agencije za sprečavanje korupcije, Dejan Damnjanović. On je imao priliku da sa Jorgićem povuče prvi potez i tako otvori turnir. Simbolično, ovaj potez predstavlja i prvi korak ka rešavanju gorućih socijalnih problema sa kojima se svi suočavamo. 

Foto: ŠSB

Dejan Damnjanović

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading