ŠTEFANEK IZNENADIO NAJMLAĐE: Predsednik Sportskog saveza u poseti osnovncima!

Autor:

Sport

12.12.2023

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trofejni rvač se družio sa decom

ŠTEFANEK IZNENADIO NAJMLAĐE: Predsednik Sportskog saveza u poseti osnovncima!

Foto: Sportski savez Srbije

Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije, posetio je osnovce škole "Svetislav Golubović Mitraljeta". Bivši reprezentativac naše zemlje u rvanju razgovarao je sa decom koja učestvuju u projektu „Let’s Live the Olympic Dream Together“. 

Predstavljanjem svojih iskustava kao sportiste, Štefanek je poslao snažnu poruku deci da sanjaju i ostvaruju svoje snove. 

Republika

Foto: Sportski savez Srbije

Davor Štefanek sa najmlađima

Karijeru je počeo u rodnoj Subotici, a vrlo brzo je primećen od strane rvačkih stručnjaka. Bio je član Spartaka, potom Proletera iz Zrenjanina, a onda se vratio u Spartak. Borio se i za Partizan u Kupu evropskih šampiona, kada je osvojio najjače klupsko takmičenje na Starom kontinentu i bio proglašen za najboljeg takmičara.

Srbiju je počeo da predstavlja na Svetskom juniorskom prvenstvu 2005. godine. Osim osvojenih zlata sa Olimpijskih igara u Riju i Svetskog prvenstva u Taškentu, Štefanek je tokom karijere bio još srebrni i bronzani na svetskim šampionatima, dok je na prvenstvima Evrope tri puta osvajao srebro i dva puta bronzu.

Predsednički mandat u Sportskom savezu Srbije započeo je u decembru 2017. godine. Od tada, kao sportski funkcioner, trudio se da promoviše i pomaže sport i Srbiju. U 2020. godini je bio nosilac norme za Olimpijske igre i planirano je bilo nastupanje Davora Štefaneka u Tokiju. Kako se zbog situacije sa virusom Olimpijske igre nisu održale u planiranom terminu, Davor Štefanek je završio karijeru decembra 2020. godine na Svetskom Kupu u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading