SRBIJA U NAJJAČEM SASTAVU IDE NA EP: Selektor presekao, pripreme u Kući fudbala u Staroj Pazovi

Autor:

Sport

12.12.2023

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Stare Pazove ide se pravo u Španiju, a odatle na EVRO u Nemačkoj.

SRBIJA U NAJJAČEM SASTAVU IDE NA EP: Selektor presekao, pripreme u Kući fudbala u Staroj Pazovi

Foto: Twitter/@rssrbije

Muška seniorska reprezentacija Srbije u rukometu u decembru ulazi u završnu fazu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo u najjačem sastvu jer je selektor Srbije Toni Đerona skratio prvobitni širi spisak od 35 kandidata na potencijalnih 20, dok će finalni izbor saopštiti pred put u Španiju. Kako je odlučeno, "orlovi" će trenirati u SC FSS u Staroj Pazovi sve do polaska na međunarodni pripremni turnir u Granjolers prvih dana 2024. godine. Najbolji srpski rukometaši će odatle pravo put Minhena koji će biti baza C grupe. Rivali najboljim srpskim rukometašima biće Island, Mađarska i Crna Gora.

Republika

Foto: Starsport

Toni Đerona

- Ovo je 20 igrača od kojih ćemo za Minhen izabrati 18 koji će činiti tim Srbije na Evropskom prvenstvu. Čeka nas dve nedelje posvećenog rada uz vrlo važan turniru u Španiji. Tri utakmice za redom nas teraju da podelimo minutažu na sve igrače i tako pripremamo kompletan roster. Svi će imati mogućnost da pokažu na koji način može na njih da se računa na samom prvenstvu. 75% momaka su deo ove selekcije od mog dolaska. Ovo prvenstvo ako pružimo svoj maksimum nas vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre i to je primarni cilj. Znamo da će biti jako teško, kao i da neki mladi igrači poput Stefana Dodića, Jovice Nikolića, Milana Milića i Nikole Zečevića zbog povreda neće moći da budu deo ekipe - rekao je Đerona pa nastavio:

- Miloš Kos, Uroš Kojadinović i Luka Rogan izborili su se za svoju priliku i sigurno će biti od velike pomoći dok raduje na kom nivou igra Miljan Pušica jer nam to daje više opcija i u odbrani i u napadu. Međutim, okosnica ekipe su momci koji ako budu zdravi izneće najveći teret.

SPISAK SRBIJE

Golmani: Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara, Milan Bomaštar

Leva krila: Nemanja Ilić, Vanja Ilić

Desna krila: Bogdan Radivojević, Vukašin Vorkapić

Pivoti: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan

Bekovi: Lazar Kukuć, Ilija Abutović, Marko Milosavljević, Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Miloš Kos, Miljan Pušica, Miloš Orbović, Predrag Vejin, Uroš Kojadinović

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading