SPEKTAKL U NJUJORKU: Pereira je UFC ŠAMPION!

Autor:

Sport

12.11.2023

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlična borba dva ratnika.

SPEKTAKL U NJUJORKU: Pereira je UFC ŠAMPION!

Foto: profimedia

Brazilski borac Aleks Pereira je osvojio pojas šampiona poluteške kategorije na UFC-u, nakon što je tehničkim nokautom u drugoj rundi zaustavio Čeha Jiržija Prohasku.

Ovo je druga UFC titula za Pereiru, koji je prethodno držao pojas i u srednjoj kategoriji, ali je isti izgubio porazom od svog velikog rivala Izraela Adesanje.


Sama završnica borbe izazvala je brojne polemike. Sudija Mark Godrard je prerano prekinuo borbu u krcatom "Medison Skver Gardenu" u Njujorku, što je izazvalo negodovanje publike.

 

 

Prohaska je krenuo u žestok napad, ali ga je Pereira žestoko pogodio iz kontre, što je dovelo Čeha do pada.

Usledila je serija udaraca i sudija je procenio da je borba gotova, iako je borac iz Brna bio još uvek relativno aktivan. Mnogi smatraju da se borba mogla nastaviti i da je sudija doneo pogrešnu odluku.

Međutim, Prohaska je nakon borbe priznao da je sudijska odluka bila ispravna i da je Brazilac zasluženo pobedio.ž

Pereira, koji ima skor od devet pobeda i dva poraza u profesionalnim MMA borbama, je pokazao svoje iskustvo i kvalitet u ovoj borbi.

S druge strane, Prohaska ima sjajan skor od 29 pobeda i četiri poraza. 

Ono što je interesantno je da je Pereira nakon meča izazvao Izraela Adesanju da pređe u kategoriju "više" te da stvoju trilogiju nastave novom borbom za titulu.

 

 

Naš Aleksandar Rakić se takmiči takođe do 97 kg, vratio se nakon povrede kolena, a ukoliko sve bude kako treba i on bi mogao uskoro da se umeša u borbu za šampionski pojas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading