BRUTALNO UFC VEČE: SPEKTAKL u Abu Dabiju!

Autor:

Sport

22.10.2023

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borbe su opravdale očekivanja.

BRUTALNO UFC VEČE: SPEKTAKL u Abu Dabiju!

Foto: Tanjug/AP

Abu Dabiju je bio centar borilačkog sveta, a održan je UFC 294 događaj. Glavna borba večeri se desila između Islama Mahačeva i Aleksandra Volkanovskog.

Ovo je bio revanš između sva fantastična borca, a prethodni meč u februaru pripao je Mahačevu odlukom sudija(iako su mnogi smatrali da je bilo drugačije).

Sjajni Dagestanac je ovog puta rešio sve u svoju korist brutalnim udarcem nogom u glavu, a nije mu bilo teško da nakon toga na zemlji završi borbu.

 

 

Ovom pobedom, Islam je odbranio još jednom titulu šampiona u lakoj kategoriji i produžio svoj niz nepobedivosti u UFC organizaciji na 13:0.

Treba napomenuti da je Mahačev prvobitno trebalo da se bori da Čarlsom Oliveirom, koji se povredio, tako da je samo sedam dana pred meč Volkanovski "uskočio", što je za svako poštovanje.

Druga borba koja je dugo isčekivana desila se između nekdašnjeg šampiona velter kategorije Kamarua Usmana i Hamzata Čimajeva, a pobedu je odneo Šveđanin čečenskog porekla.

Gledali smo tri uzbzdljive runde, a Čimajev je kontrolom na zemlji pokazao zašto je jedan od najboljih boraca današnjice, te ga u sledećem meču očekuje borba za pojas.

Nakon pobede, Hamzat je imao emotivan govor u oktagonu, pozivajući na prekid sukoba u svetu. Ono što je interesantno je da je Čimajev uvek negovao imidž "ubice" bez emocija, ali je ovaj put pokazao mnogo poštovanja prema protivniku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading