SUDIJA, ZNAŠ LI TI DA BROJIŠ?! Navijači besni, Fjuriju poklonjena pobeda

Autor:

Sport

31.10.2023

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danima se ne stišava bura oko borbe tokom koje je Britanac bio u nokdaunu 23 sekunde, pa posle pobedio na poene.

SUDIJA, ZNAŠ LI TI DA BROJIŠ?! Navijači besni, Fjuriju poklonjena pobeda

Foto: www.profimedia.rs

Prvak sveta među bokserskim teškašima Tajson Fjuri pobedio je nekadašnjeg UFC šampiona Frensisa Nganua podeljenom sudijskom odlukom u spektaklu održanom pre nekoliko dana u Rijadu. Borba je sve vreme slutila na senzaciju, a koliko je Nganu bio blizu pobede i jednog od najvećih iznenađenja u istoriji plemenite veštine svedoči video koji je postao viralan.

Naime, na njemu su bile potrebne čak 23 sekunde da se oporavi posle nokauta posle jednog udarca koji mu je zadao Nganu u trećoj rundi. Zato su navijači zagrmeli jer je poznato da bi sudije trebalo da broje samo do deset. doduše, jeste sudija brojao do deset i nije stigao, a kako i bi kada mu je za brojanje do osam trebalo 16 sekundi. Uz vreme tokom kojeg je Fjuri na nogama ali objektivno nije u mogućnosti da se bori došlo se do 23 sekunde.

 

 

Na kraju, on je izdržao celu borbu a sudije su glasale ovako: 95-94 za Nganua, 96-93 u korist Fjurija i 95-94 za Britanca koji je odneo pobedu.

Podsetimo, šampion je dobro ušao u okršaj i dva puta je uzdrmao UFC borca u prvoj rundi, ali je u drugoj i on sam završio krvav posle posekotine iznad levog oka. U trećoj ga je Nganu poslao na pod i činilo se da će to odlučiti ovaj duel. Posrnuo je Britanac i u četvrtoj rundi koja je bila egal, da bi u petoj u finišu zadao nekoliko jakih udaraca rivalu. Po svoj prilici, ni sam nije mislio da će Kamerunac ostati na nogama posle šest rundi, naročito jer mu je ovo bio debi kao bokseru, ali smo u nastavku videli nekoliko dobrih udaraca od oba takmičara.

Fjuri jeste delovao svežije na kraju. Međutim, tim Nganua je bio ubeđen da on dobija. Na kraju, čuli smo i zvižduke dok je Tajson proglašavan za pobednika meča koji po mnogima nije završen kako je bilo pošteno da se odluči.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading