IZBEGNUTA EPSKA BOKSERSKA SENZACIJA! Šampion bio pred PORAZOM! UFC borac POKAZAO zube Fjuriju!

Autor:

Sport

29.10.2023

06:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektaklu u Rijadu prisustvovale obe zvezde, posle dužeg vremena na okupu smo videli dvojicu Ronalda.

IZBEGNUTA EPSKA BOKSERSKA SENZACIJA! Šampion bio pred PORAZOM! UFC borac POKAZAO zube Fjuriju!

Foto: Tanjug/AP

Prvak sveta među bokserskim teškašima Tajson Fjuri pobedio je nekadašnjeg UFC šampiona Frensisa Nganua podeljenom sudijskom odlukom u spektaklu održanom u Rijadu!

Mirisalo je na senzaciju! Nganu je bio blizu pobede i jednog od najvećih iznenađenja u istoriji plemenite veštine, ali su na kraju dvojica sudija glasala u korist Britanca koji je bio na ivici prvog poraza još od 2007. godine.

Glasovi sudija išli su ovim tokom: 95-94 za Nganua, 96-93 u korist Fjurija i 95-94 za boksera.

Šampion je dobro ušao u okršaj i dva puta je uzdrmao UFC borca u prvoj rundi, ali je u drugoj i on sam završio krvav posle posekotine iznad levog oka. U trećoj ga je Nganu poslao na pod i činilo se da će to odlučiti ovaj duel.

Posrnuo je Britanac i u četvrtoj rundi koja je bila egal, da bi u petoj u finišu zadao nekoliko jakih udaraca rivalu. Po svoj prilici, ni sam nije mislio da će Kamerunac ostati na nogama posle šest rundi, naročito jer mu je ovo bio debi kao bokseru, ali smo u nastavku videli nekoliko dobrih udaraca od oba takmičara.

Fjuri jeste delovao svežije na kraju. Međutim, tim Nganua je bio ubeđen da on dobija. Na kraju, čuli smo i zvižduke dok je Tajson proglašavan za pobednika meča koji po mnogima nije završen kako je bilo pošteno da se odluči.

Borba Fjurija i Frensisa privukla je veliki broj bivših i sadašnjih sportiskih zvezda, pa su se u Rijadu našli fudbaler Al Nasera Kristijano Ronaldo, kao i legendarni asovi poput Luisa Figa, Rija Ferdinanda, Luis Nazario de Lima Ronalda, Izraela Adesanje, legendarnih boksera Majka Tajsona i Ivandera Holifilda, čija se borba i danas prepričava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading