LOVA DO KROVA! Fjuri ZARADIO 16 puta veći novac od Nganua, ali je Kamerunac srećan i zbog toga! Evo i ZAŠTO!

Autor:

Sport

29.10.2023

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakularna borba viđena je u Rijadu.

LOVA DO KROVA! Fjuri ZARADIO 16 puta veći novac od Nganua, ali je Kamerunac srećan i zbog toga! Evo i ZAŠTO!

Foto: www.profimedia.rs

Bokserski šampion je uz mnogo sreće i muke savladao Frensisa Nganua u borbi najvećih teškaša borilačkih sportova održanoj u Rijadu. Posle 10 rundi i odlukama sudija, najbolji takmičar WBC pobedio je nekadašnjeg UFC prvaka. Tandem arbitara je bodovao u korist Britanca Fjurija, dok je jedan dao svoje glasve Nganuu.

Kros over fajt bio je najiščekivanija borba godine, a Nganu je odlično odolevao protiv apsolutnog favorita, na svom debiju "među konopcima" u plemenitoj veštini. Fjuri je potpuno razočarao, iako je slavio, dok se kamerunski MMA borac pokazao kao vrlo opasan protivnik i u trećoj rundi je zadao najozbiljniji udarac na celom meču, pošto je Tajson bio u nokdaunu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Oporavio se Fjuri od tog udarca, pa je u narednim rundama ipak bio nešto bolji, barem prema odluci sudija, međutim, nije uspeo da zada takav udarac kao što je to učinio Fransis njemu. Britanac je posle meča priznao da nije očekivao ovako dobrog protivnika i tako kvalitetan otpor.

Ono što je važnije za obojicu, jeste da će Tajson Fjuri od ovoe borbe zaraditi gotovo 60 miliona evra, dok će Nganu pripasti nešto više od 10 miliona evropskih novčanica.

Za neupućene, nekadašnji MMA šampion će zaraditi pet puta manje novca od aktuelnog bokserskog prvaka, ali je i pored toga Frensis oduševljen honorarom od spektakla u Arabiji, jer je inkasirao 16 puta veću zaradu, nego što je dobio u poslednjoj MMA borbi, kada mu je plaćeno 600.000 dolara. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading