BRAĆA ODJAVILA SRBIJU: Neće da budu "orlovi"

Autor:

Sport

11.10.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbili poziv da igraju za našu reprezentaciju i odmah se odazvali drugoj.

BRAĆA ODJAVILA SRBIJU: Neće da budu "orlovi"

Foto: Pixabay.com/jeanlouisservais

Srbija je dobila mnogo bitaka i dovela brojne fudbalere da igraju za našu reprezentaciju, ali je onu u rukometu izgubila. Braća Đorđe i Petar Cikuša navodno su odbili poziv da se priključe "orlovima", već će se pojaviti na okupljanju druge selekcije.

Uzdanice omladinske škole Barselone pozvani su prvi put u nacionalni tim Španije i to za uzrast do 17 godina. Petar Cikuša je ove sezone redovan u seniorskom timu Barselone, a sve je oduševio na otvaranju Lige šampiona gde je Monpeljeu dao četiri gola. Njegov brat Đorđe igra manje, ali Španci očigledno hoće da ih vežu za svoju nacionalnu selekciju i račuinaju na njih možda čak i za Evropsko prvenstvo koje je na programu u januaru 2024. godine.

 

 

A ko su uopšte braća Cikluša? Njihov otac Zoran je čuveni hrvatski rukometaš koji je godinama igrao za Partizan iz Bjelovara. Kasnije je nastupao u Španiji pa su mu deca rođena u Đironi. Preko njegove linije mogli su da nastupaju za Hrvatsku, dok im je majka Srpkinja iz Kikinde. Međutim, očigledno ni Srbija ni Hrvatska nisu imali šanse da ih ubede da se odreknu Španije.

Đorđe Cikuša igra desnog beka, a Petar je najbolji na poziciji srednjeg beka i zapravo je šansu u Barseloni ove sezone dobio kada se Domen Makuc povredio. Đorđe jednako dobro šutira sa obe ruke pa može da pokrije sve tri bekovske pozicije, dok je Petar dobar i na mestu levog beka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading