BIVŠI SELEKTOR SRBIJE NA CENI! Terzić dobio PONUDU iz snova!

Autor:

Sport

05.10.2023

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijani žele nekadašnjeg selektor ženske odbojkaške reprezentacije.

BIVŠI SELEKTOR SRBIJE NA CENI! Terzić dobio PONUDU iz snova!

Foto: Starsport

Sjajnim rezultatima prethodnih godina, Zoran Terzić se dokazao najpre na klupi ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, a potom i radeći u turskom Fenerbahčeu s kojim je osvojio titulu u domaćem prvenstvu.

Put ga je potom odveo u Rusiju, gde trenutno predvodi Dinamo iz Kazanja i nacionalni tim "zbornaje", a sada je opet dobio poziv da postane selektor. I to, ni manje ni više, nego italijanske ženske selekcije.

Poslednjih devet klupskih titula prvaka Evrope su delo četvorice italijanskih stručnjaka. Dominiraju i u reprezentativnoj odbojci. Danijele Santareli je na klupi Turske, Đovani Gvideti vodi Srbiju, Stefano Lavarini je strateg Poljske...

Republika

Foto: Starsport

 

Italija je posle osvajanja zlata na Evropskom šampionatu u Beogradu pod vođstvom Andree Macantija počela da tone. Na Svetskom prvenstvu 2022. je osvojila bronzu, a ove godine na Prvenstvu Starog kontinenta ostala je bez odličja. Tome je doprineo sukob selektora Macantija sa prvom zvezdom Paolom Egonu koja je još tada zapretila povlačenjem iz reprezentacije. Nije se, međutim, odlučila na takav korak, pa ju je Macanti ponizio na prethodnom EP gde je bila rezervni korektor. Završilo se neslavno...

Kako prenose italijanski mediji, tamošnji Savez je poslao ponudu Terziću i dao mu vremena da odgovori. Srbin je trenutno selektor Rusije i tamošnjeg Dinama iz Kazanja u koji je ovog leta doveo italijansku reprezentativku Elenu Pjetrini.

Kamen spoticanja je što se ruski sport nalazi pod sankcijama i sjajna generacija tamošnjih odbojkašica je sprečena da se takmiči. Terziću je ponuđeno da na miru vodi klupsku sezonu, a onda preuzme italijansku reprezentaciju narednog leta u Ligi nacija i kvalifikuje je za Olimpijske igre.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading