SLAVNA TIJANA BOŠKOVIĆ ZA REPUBLIKU: Strankinja u našem timu? Osvajale smo svet i Evropu, zar to nije dovoljno...

Autor:

Sport

04.09.2023

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolja odbojkašica planete i dalje tuguje zbog poraza od Turske u finalu EP.

SLAVNA TIJANA BOŠKOVIĆ ZA REPUBLIKU: Strankinja u našem timu? Osvajale smo svet i Evropu, zar to nije dovoljno...

Foto: Starsport

Tijana Bošković

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Turske u finalu Evropskog prvenstva sa 3:2 u setovima posle velike drame i gotovo tri sata borbe u Briselu. Najbolja u našem timu, kao po običaju, bila je legendarna Tijana Bošković, čiji doprinos od 37 poena ovog puta nije bio dovoljan za najsjajnije odličje. Slavnu Srpkinju neuspeh je prilično razočarao i zabole, pa je neposredno nakon meča u suzama govorila pred okupljenim medijima. Dan kasnije na prijemu kod predsedika države Aleksandra Vučića, koji je blistao od ponosa kao uostalom i svi navijači Srbije, Boškovićeva je priznala da se utisci još uvek nisu slegli.

- Osećamo se isto kao i posle utakmice. Naravno da smo razočarane, pomalo i tužne, iako nam svi od navijača do članova porodice, prijatelji, govore da treba da budemo ponosne. Kažu da su ponosni na nas, da se videlo na terenu da smo se borile do zadnjeg poena. Kada pročitam te njihove poruke bude mi malo lakše - kaže slavna odbojkašica.

Najbolja na svetu govorila je o receptu za uspeh i kontinuiranom osvajanju medalja odbojkaške selekcije.

- Mislim da je najviše u pitanju kvalitet, talenat i dobar rad. Godinama, zaista, sjajno radimo. Mada, mislim da je naš najveći adut kontinuitet. Poslednjih osam godina sa svih takmičenja vraćamo se sa medaljom, koje god boje ona bila. Medalja je medalja. Mislim da nijedna reprezentacija na svetu nije uspela da uradi tako nešto, nikome to nije pošlo za rukom - dodaje Bilećanka.

Turska je prvo zlato na velikim takmičenjima osvojila zahvaljujući naturalizovanoj Kubanki Melisi Vargas, koja je postigla čak 41 poen. Našu Tijanu kao da je zabolelo pitanje da li srpskom timu treba pojačanje poput Vargasove.

Foto: Ap photo

BLISTALA: Melisa protiv Srbije

- Ne bih to da komentarišem. Zaista nema potrebe. Znamo ko igra za Srbiju. Sve ste već videli. Zlato za Evropskog prvenstva, zlato sa Svetskog prvenstva, očekujemo najsjajnije odličje i za Olimpijskih igara, tako da je to dovoljno na tu temu - naglašava Boškovićeva.

Zlato sa Olimpijskih igara jedino je koje nedostaje njoj i njenim saigračima u prebogatoj riznici.

- Hajde prvo da se kvalifikujemo. Već u petak putujemo na mečeve koji će biti, po mom mišljenju, izuzetno naporne. Za deset dana igramo sedam utakmica. Imaćemo teške rivale, ali verujem da ćemo izboriti olimpijsku vizu. Međutim, moraćemo da se pomučimo za to. Što se Igara tiče, to je jedino zlato koje na nedostaje. Nadam se da će se u 2024. godini ostvariti naša najveća želja - zaključila je Tijana Bošković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading