STRAŠNA TRAGEDIJA: Preminuo 15. pik na draftu - imao je samo 21 godinu!

Autor:

Sport

15.08.2023

07:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasne vesti stižu iz Sjedinjenih Američkih Država.

STRAŠNA TRAGEDIJA: Preminuo 15. pik na draftu - imao je samo 21 godinu!

Foto: Tanjug/AP

Rodion Amirov

Rodion Amirov, talentovani mladi ruski hokejaš, preminuo je u 21. godini života, nakon teške borbe sa tumorom na mozgu.

Ovu vest je potvrdio i Dan Milstajn, njegov agent.

- Od momenta kada je dobio vest odbijao je da priča negativno, želeo je da uživa u svakom danu i da se suoči sa bolešću uz pozitivan stav koji je pokazao tokom hokejaške karijere. Uvek ćemo pamtiti njegovu hrabrost, volju, želju, njegov osmeh i ostale velike stvari vezane za njega - napisao je na društvenim mrežma Milstajn.

Ruski hokejaš je 2020. godine izabran kao 15. pik na NHL draftu, od strane Toronto Mejpl Lifsa. Ostao je još neko vreme u Rusiji, igrao je za tamošnji Salafat, a onda je došao u najjaču ligu svetu. Nažalost, tu je odigrao svega 39 mečeva, pošto mu je u februaru 2022. godine otkriven tumor na mozgu.

- Cela organizacija Mejpl Lifsa je užasnuta tragičnim gubitkom. Dok se hrabro borio Rodionovov pozitivan stav je inspirisao sve oko njega i ostavio je trajan utisak kod našeg tima, navijača i u Torontu.Neverovatno je tužno videti mladog čoveka koji ima toliko ptoencijal da ode tako rano - istakao je predsednik Mejpl Lifsa Bernd Šanahan.

Po otkrivanju tumora, Amirov se vratio u Rusiju, gde je bio na lečenju, poslednji period svog života je proveo u Minhenu, gde su takođe pokušali da mu pomognu, ali je Amirov, nažalost, preminuo u 21. godini života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading