SRBIJA JE ZEMLJA VATERPOLA! "Delfinčići" u finalu Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

13.08.2023

22:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađari potopljeni u polufinalu.

SRBIJA JE ZEMLJA VATERPOLA! "Delfinčići" u finalu Evropskog prvenstva!

Foto: Vaterpolo savez Srbije

Kadetska vaterpolo reprezentacija Srbije

Kadetska vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Manisi, pošto je u polufinalu pobedila Mađarsku.

"Delfinčići" su slavili rezultatom 12:9 (3:0, 1:3, 2:3, 6:3).

Ovaj duel je bio pun preokreta. Početkom druge četvrtine Srbija je vodila 4:0 ali su zatim Mađari postigli pet golova za redom. Na kraju trećeg dela bilo je 6:6. U poslednjih osam minuta Srbija je igrala odlično. Bošković, Gladović, Novaković, Kojić i Bodiroga su postigli golove za visoku prednost 9:6, odnosno 11:7.

Srbija je igrala u sastavu: Dimković, Bodiroga 3, Novaković 2, Ićitović , Spasović, Gladović 3, Lazić , Kojić 1, Adamović 1, Bošković 2, Krstić, Dimić, Savić.

Kadetska reprezentacija Srbije će se u velikom finalu sastati sa vršnjacima iz Grčke, koji su u drugom polufinalu nadigrali Španiju sa 14:13.

Inače, finalisti prvenstva su već odmerili snage na ovom turniru. Oni su se sastali u prvom kolu grupne faze, a tada su, posle mnogo preokreta, Grci odneli pobedu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading