DRAMA U FINALU: Mađarska posle peteraca SRUŠILA Grčku i postala ŠAMPION SVETA!

Autor:

Sport

29.07.2023

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan meč za zlato u Fukuoki.

DRAMA U FINALU: Mađarska posle peteraca SRUŠILA Grčku i postala ŠAMPION SVETA!

Foto: Twitter/Printscreen/FINA

Vaterpolo reprezentacija Mađarske

Vaterpolo reprezentacija Mađarske stigla je do osvajanja zlata na Svetskom prvenstvu u Fukuoki, pošto je u velikom finalu savladala Grčku, posle peteraca, rezultatom 14:13 (4:2, 1:2, 2:3, 3:3, 4:3).

Videli smo meč dostojan duela za zlato, pravu dramu na bazenu u Fukuoki, a sve je stalo na kraju u izvođenje peteraca. Videli smo pregršt promašaja, uz nekoliko odbrana golmana, a na kraju je odlučio promašaj Papanastasijua, čiji je udarac u sedmoj seriji zaustavio golman Mađara.

Naši severni susedi su bolje započeli duel, pa su već u prvoj četvrtini stigli do +2, pošto su taj deo igre rešili u svoju korist sa 4:2.

Ipak, malo po malo su se Grci vraćali u život, do poluvremena su smanjili na 5:4, a sredino treće deonice su stigli i do prednosti. Ušlo se u neizvesnu završnicu, igrali se gol za gol, a u samom finišu smo videli spektakl. Grčka je imala napad za pobedu, ali je njihov udarac zaustavljen, pa su i Mađari dobili svoju šansu.

Ipak, udarac reprezentativca Mađarske je završio na prečki, pa se pristupilo izvođenju peteraca, gde su naši severni susedi, na već opisan način, stigli do svetskog zlata.

Podsetimo, ranije tokom dana je odigran i meč za bronzu, u kom je selekcija Španije odnela pobeda, savladavši Srbiju sa 9:6.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading