NIŠTA OD MEDALJE: "Delfini" se držali, pa doživeli TEŽAK PORAZ od Španije!

Autor:

Sport

29.07.2023

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novo prvenstvo koje završavamo bez medalje.

NIŠTA OD MEDALJE: "Delfini" se držali, pa doživeli TEŽAK PORAZ od Španije!

Foto: Vaterpolo savez Srbije/Orange NL

Vaterpolo reprezentacija Srbije

Reprezentacija Španije osvojila je bronzu na Svetskom prvenstvu u vaterpolu, pošto je u meču za treće mesto savladala selekciju Srbije, rezultatom 9:6 (3:3, 3:2, 2:0, 1:1).

Na taj način su osvajači prethodnog svetskog zlata stigli do nove medalje, dok naša selekcija i dalje čeka na odličje još od 2015. godine i zlatne medalje na prvenstvu sveta u Kazanju.

Dugo su se naši držali protiv favorizovanog protivnika. Čitavo prvo poluvreme se igralo gol za gol, naš rival je čak pet puta imao prednost, ali su "delfini" pet puta uspevali da izjednače. Ipak, ključan trenutak meča viđen je u finišu druge deonice, kada su Španci dobili sumnjiv peterac, koji su uspeli da iskoriste, i to je bio kraj meča.

Foto: Vaterpolo savez Srbije/Orange NL

Vaterpolisti Srbije

Poražavajuć podatak je svakako da Srbija skoro čitavo drugo poluvreme nije uspela da postigne ni gol, dakle gotovo 18 minuta se naši vaterpolisti nisu upisali u listu strelaca, sve do gola Vuka Milojevića na tri sekunde do kraja susreta. Realizacija igrača više je bila izuzetno slaba, samo dva puta iz deset pokušaja su izabranici Uroša Stevanovića uspevali da stignu do gola u takvoj situaciji, a sa takvim podatkom se jednostavno ne može protiv moćne Španije.

"Furiju" je do bronze predvodio Alvaro Granados sa tri pogotka, dok je Felipe Perone postigao dva. Sa druge strane, Strahinja Rašović se tri puta upisao u strelce, Milojević dva puta, dok je Nikola Jakšić postigao samo jedan gol. 

Ipak, treba biti realan i reći da je naša ekipa napravila korak unapred u odnosu na prethodna prvenstva, a svakako da je izostanak Dušana Mandića kumovao novom šampionatu sveta bez osvojene medalje.

Podsetimo, meč za zlatnu medalju na prvenstvu u Fukuoki je na programu danas, od 11 časova, a sastaće se vaterpolisti Grčke i Mađarske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading