MILOŠ ISKREN POSLE SP: Rado bih mesto u idealnom timu menjao za bronzu!

Autor: Tanjug

Sport

03.07.2023

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski rukomet ne mora da brine za budućnost.

MILOŠ ISKREN POSLE SP: Rado bih mesto u idealnom timu menjao za bronzu!

Foto: RSS

Miloš Kos

Rukometaš juniorske reprezentacije Srbije Miloš Kos izjavio je, posle osvojenog četvrtog mesta naše selekcije na Svetskom prvenstvu u Debrecinu, da su saigrači i on pokazali da ne mora da se brine za budućnost srpskog rukometa.

Mladi rukometaš je proglašen je za najboljeg levog beka i našao se u idealnom timu šampionata.

- Biti četvrti u svetu je velika stvar, pogotovo za srpski rukomet. Nismo se popeli na postolje, ali ne smemo biti nezadovoljni. Ceo turnir smo igrali maksimalno posvećeno i tako i došli do polufinala, ali spletom nesrećnih okolnosti kao što su povrede i izostanci, na kraju nismo stigli do medalje - istakao je Kos za sajt RSS.

Republika

Foto: RSS

Miloš Kos

Na osam utakmica, Kos je postigao 50 golova i zauzeo treće mesto na ukupnoj listi strelaca, a IHF uvrstio ga je u idealnu sedmorku prvenstva.

- Čast mi je što sam izabran među najboljih sedam na turniru, ali ne znači mi previše ta nagrada, rado bih je menjao za pobedu nad Islandom i bronzanu medalju oko vrata svih nas. Svakako, da se nismo međusobno bodrili i celo prvenstvo odigrali timski, sigurno ni ja ne bih dobio ovo priznanje pa ga zato posvećujem svojim saigračima - konstatovao je Kos.

Za generaciju igrača rođenih 2003. godine ovo je bilo poslednje takmičenje u mlađim selekcijama, a svojim partijama pokazali su da su na pragu seniorske reprezentacije.

- Disali smo kao jedno sve ove godine koliko smo kao generacija trenirali i nastupali zajedno, osvojili i prošlogodišnju bronzu na Evropskom prvenstvu. Nadam se da će što više momaka iz ove selekcije uspeti u rukometu i da ćemo zajedno i u budućnosti predstavljati svoju zemlju, u A timu. Ovo je poslednje okupljanje naše generacije i verujem da smo pokazali da za budućnost reprezentacije Srbije ne mora da se brine - zaključio je Kos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading